Yargıtay'dan Almanya çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Yargıtaydan Almanya çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2014 16:07

Yargıtay, Almanya'da trafik kazalarında hukuk, ceza ve bilirkişilik uygulamalarını incelemek için Berlin'e geldi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü'nün yetkili olduğu projenin amacı Türkiye ile AB ülkeleri arasındaki hukuk, ceza ve bilirkişilik uygulamalarını eşleştirmek. Uygulamada

Yargıtaydan Almanya çıkarması
belirlenen eksikleri tespit ederek, iyileştirmelere gitmek. Trafik kazaları alanındaki uygulamaları incelemek için yargıtay ve Adalet Bakanlığı yetkililerinden oluşan 14 kişilik bir heyet Berlin'de incelemelerde bulunuyor. Pazartesi günü Alman Adalet Bakanlığı yetkilileriyle görüşen heyetin incelemeleri toplam 8 gün sürecek.

SORUNLU ALAN
Adalet Bakanlığı'ndan Zafer Ergün özetle şu bilgileri verdi:
Özellikle Almanya'nın trafik kazalarında hukuk, ceza ve bilirkişi raporlarını nasıl kullandığını inceliyoruz. Türkiye'de çok sık bilirkişiye gidiliyor. 2. hatta 3. bilirkişi raporu alınıyor. Bu da davaların uzamasına sebep oluyor. Bu açıdan sorunlu bir alan. Almanya'da bilirkişi olmak için sınav ve eğitim şartı aranıyor. Türkiye'de bilirkişilik yapmak için sınav ve eğitim şartı bulunmuyor. Ziyaretin amacı bu tür farklılıkları incelemek ve Türkiye'deki uygulamalarla eşleştirerek, iyileştirmelere gitmek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!