CHP'li vekiller İhsanoğlu'nu değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

CHPli vekiller İhsanoğlunu değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2014 15:18

CHP'nin TBMM'deki haftalık grup toplantısı öncesi gazeteciler CHP'li milletvekillerine Cumhurbaşkanlığı adayı gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili sorular sordu. Bazı milletvekilleri soruyu cevaplamaktan kaçınırken, bazıları ise görüşlerini açıkladı.

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, "İtiraz ve eleştiri hakkım saklı kalmak koşuluyla, parti meclisinin aldığı karara saygılıyım” dedi.

Bir gazetecinin 'memnun değilsiniz anlaşılan' yönündeki sorusuna Çam, "Genel başkanımız söyledikten sonra söyleyecek sözümüz yok” karşılığını verdi. Aday konusu size soruldu mu sorusuna ise "Yok, hayır" yanıtını verdi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise 2 gün bu konuyla ilgili konuşmayacağını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da gazetecilerin ''Adayın belirlenmesinin ardından CHP'de çatlak oldu mu?'' yönündeki sorusuna, “CHP'de çatlak olacağını sanmıyorum. CHP fikirlerini özgürce ifade eden üyelerden oluşur. Adaylık konusunda arkadaşlarımız fikirlerini söylemiş olabilir. CHP olarak adayımızın arkasındayız. Dimdikte duracağız” yanıtı verdi.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin ''Bazı milletvekillerinin Deniz Baykal etrafında kenetleneceği duyumları var'' diye sorması üzerine Erdoğan, "Ben böyle bir kenetleme görmüyorum. Arkadaşlarımızın bazıları adayı tanımıyor. İleriki günlerde tanıdıkça sıkı sıkı adayımızın arkasında olacaklarına inanıyorum" diye yanıt verdi.

Erdoğan, adaylık başvurusunun ne zaman olacağı yönündeki soruya ise şu cevabı verdi: "Adaylık başvurusu 29'unda başlıyor 3'üne kadar. Şimdi başvuru olmayacak. Gönül ister ki parlamentoda temsil edilmeyen partiler de bu sürece katılsınlar. Anayasa onların bir aday belirleme sürecine engel olmakta. Ama biz CHP olarak onların da bu çatı altında olmasını isteriz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey ise, "Türkiye büyük bir sosyolojik değişimden geçiyor. Partimizin bu ortak aday konusundaki uzlaşısını sosyolojik bir çaba olarak değerlendiriyorum. Büyük bir fedakarlıkta bulunuldu. Şimdi fedakarlığın karşılığını bekliyoruz" dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile bazı milletvekilleri ise gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!