Türk yapımı oyun: Monochroma

Güncelleme Tarihi:

Türk yapımı oyun: Monochroma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2014 14:55

İstanbul merkezli Nowhere Studios tarafından geliştirilen Monochroma, geçtiğimiz haftalarda piyasadaki yerini aldı.

Haberin Devamı

Türk oyun sektörü için önemli adımlar atan oyunun geliştiricileri büyük bir riske girerek, oyunu geliştirdiler ve sonunda piyasaya sundular. Monochroma, birçok dünya basınında da olumlu notlar alırken, oyuna sonradan gelen güncelleme ile oyundaki eksiklikler kapatıldı.

Başarılı bir platform oyunu olan Monochroma, bulmaca türündeki yapısıyla ve sinematik güzelliği ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Unity 3D ile geliştirilen oyun, şu an sadece PC (Windows, Mac ve Linux) platformlarında. Oyunun müziklerini ise ünlü grup Gevende hazırladı.

Oyunun hikayesinden kısaca bahsetmek gerekirse; alternatif dünyanın 1950'lerinde, devasa bir teknoloji firması, insanlara ev işlerinde yardımcı olması ve çocuklara arkadaşlık etmesi için bir robot geliştirdiklerini duyurur. Uçurtma uçurmak üzere evden uzaklaşmış olan iki kardeş, küçük olanın sakatlanmasıyla birlikte eve dönmeye çalışırken yağmurun bastırmasıyla bir depoya sığınır. Deponun içinde bu şirketle alakalı görmemeleri gereken bir kötülüğe tanık olurlar. Fırtınaya yakalanmış, güçsüz, savunmasız ve yaralanmış bu çocukları hayatta tutabilecek yegane şey; zekadan ibarettir.

Oyunu indirmek için tıklayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!