Eşimin doğru söylediğinden nasıl emin olabilirim

Eşimin eski sevgilisinin arkadaşına yolladığı bir e-maili gördüm. Bana sadece eski kız arkadaşının kiminle evlendiğini öğrenmek için bu e-maili attığını söyledi. Onun doğru söylediğinden nasıl emin olabilirim?

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, birkaç gün önce eşimin yolladığı bir e-maili görünce büyük şok yaşadım. “Beni ara” konulu e-mailde; “Merhaba, nasılsın? Umarım bu e-maili kısa sürede görürsün ve hayatında bir şeyler değişmemiştir. Beni aramanı bekleyeceğim. Eğer sildiysen numaram şu...” yazıyordu.
Maili sorduğumda bana bu kadının, üniversite dönemindeki sevgilisinin en yakın arkadaşı olduğu ve eski kız arkadaşının kiminle evlendiğini sormak için bu iletiyi yazdığını söyledi.
Bu arada sözünü ettiği kızla dört yıllık bir ilişkisi olmuştu ve sonunda kızın isteği ile ayrılmışlardı. 2006 yılında ayrıldılar ve biz 2010 yılında tanışıp 2011 yılında evlendik.
Bu e-maili yazmayı tasarlamadığını, adres listesinde ilgili kişiyi görünce yazmaya karar verdiğini söyledi. Bu duruma inanılmaz üzüldüm. Esasında eşim benimle, benim onu sevdiğimden daha çok severek evlendi. Hâlâ daha her gece yatmadan önce beni sevdiğini söyler ve öper. Sürekli birlikte vakit geçiririz.
İş dışında ayrı kaldığımız bir an bile yoktur. Bana karşı ilgisi de tamdır. Tüm bunlara rağmen bu e-maili atmasının nedenini anlayamıyorum.
İstemesem de sürekli olarak eşimin telefonunu kurcalıyorum. Bu hareketime çok kızıyor. Ancak bu e-mail beni haklı çıkarıyor. Bu konunun beni çok üzdüğünü anlattım ona. Beni üzdüğü için özürler diledi.
Yazma üslubu ile ilgili bir yanlış yaptığını dile getirdi, beni sürekli olarak çok sevdiğini ve bundan şüphe duymamamı söyledi.
Bu arada eşimle iş değişikliği nedeniyle bir süre ayrı kalacağız. Sadece hafta sonları görüşeceğiz. Bu olayın, bu sırada olması kuşkularımı daha da arttırdı.
Nedense ben eşimin geçmişini çok kıskanıyorum. Bana karşı olan duygularının aynısını başka birine hissetmiş olması ve özelde bir şeyler yaşamış olması çok canımı sıkıyor. Geçmişe takılmak da istemiyorum.
Dalıp dalıp kuşkuya düşüyorum ve acaba eşim bana doğru mu söylüyor diye sürekli sorguluyorum.
Ondan nasıl emin olabilirim? Attığı e-maile karşılık gelmediğini iletti. Ona inanmak istiyorum ama aşırı şüpheciliğim beni mahvediyor.
Konu ile ilgili fikirlerinize ihtiyacım var.
Rumuz: EK

Haberin Devamı


Sevgili kızım, sana doğru söyleyip söylemediğinden kesinlikle emin olamazsın. Bir yandan seni çok sevdiğini söyleyip duran, sana kıymet veren, bir eş bile olsa, bu saçma sapan e-mail ne oluyor şimdi?
Eski sevgilisinin evlendiği kişiyi öğrenmek istemesi de anlamsız. Erkekler artık sevmeseler de eski sevgililerini ya da eşlerini mutlaka yakından izlemek isterler. Onların hayatında kimse olmasın isterler. Hep onu düşünsün, başkasını sevemesin isterler. Bu erkek bencilliğinin bir yönüdür işte. Kendileri hayatlarını yeniden kursalar bile o eski sevgili ya da eşe bu hakkı tanımak istemezler.
Bunu fazla büyütme derim. Ama yine de bu senden uzak kalacağı günlerde onu pek fazla yalnız bırakma.
Bir sürpriz yapıp arada ani ziyaretine gidiver mesela. Bu aşırı kıskançlığının seni de eşini de çok huzursuz ve mutsuz etmesine de fırsat verme.

Yazarın Tüm Yazıları