Galatasaray maça çıkmazsa ne olur?

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray maça çıkmazsa ne olur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2014 13:06

Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker arasındaki basketbol play off final serisi son maça kalırken gerginlikler had safhaya ulaştı. Son olarak yapılan Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında sarı kırmızılı kulüp final serisinin son maçına çıkmama kararı aldı. Peki Galatasaray Liv Hospital maça çıkmazsa ne olur? Basketbol Federasyonu'nun yönetmeliği ne diyor? İşte cevabı....

Haberin Devamı

Talimatlara göre bir takım mazeretsiz olarak sahaya çıkmadığı takdirde hükmen mağlup sayılıyor. Bu durum basketbolda 20-0 olarak resmi sonuca işleniyor.

Bu durumda Galatasaray LH, Perşembe günü Ülker Arena’ya gitmezse Fenerbahçe Ülker galip sayılacak ve doğal olarak maç oynanmadan şampiyonluğunu ilan edecek.

Basketbol Federasyonu Hukuk Kurulu'nun ayrıca maça çıkmayan takımı Disiplin Kurulu'na sevk etme yetkisi bulunuyor. Disiplin Kurulu'na sevk edilen takımdan savunma isteniyor ve hükmen mağlubiyetin yanı sıra para cezaları da verilebiliyor.

Ayrıca Federasyon bu kararı alan yöneticilere 1 yıldan 3 yıla kadar men cezası verebilir. Ayrıca sahaya çıkmayan takıma 20 bin TL de para cezası uygulanır.

Sahaya çıkmayan takıma küme düşme cezası ise verilmiyor. Şayet bir takım üst üste 2 maça çıkmazsa küme düşme cezası uygulanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!