Aşırı terleme sorununa 20 dakikada operasyon

Güncelleme Tarihi:

Aşırı terleme sorununa 20 dakikada operasyon
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2014 00:00

Aşırı terleme sorununun, el ve koltuk altı bölgesindeki sinirlere müdahale edilerek çözülebileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Göğüs Cerrahı Operatörü Prof. Dr. Bülent Arman, aşırı terlemenin boyun eğilmemesi gereken bir rahatsızlık olduğunu söyledi. Aşırı terlemenin kişinin günlük yaşantısını etkilediğini, sosyal ilişkilerinde utanmasına, ellerinin sürekli ıslak olması nedeniyle tokalaşmaktan ya da başkalarıyla temas etmekten kaçınmasına neden olabildiğini belirten Arman, bu durumun özellikle iş hayatında sıkıntılara yol açtığını belirtti.

Arman, terlemenin kişinin psikolojik durumunu etkileyecek boyuta ulaşması halinde tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Özellikle yaz aylarında büyük sıkıntı oluşturan el ve koltuk altlarındaki aşırı terleme sorunu için koltuk altından küçük kesilerle girilerek yapılan Endoskopik Torakal Sempatektomi (ETS) tedavisiyle yüzde yüze yakın başarı elde edilebilir. Kamerayla göğüs boşluğuna girilerek yapılan bu operasyonda, el ve koltuk altı bölgesinde aşırı terlemeye yol açan sinirlere müdahale edilerek tedavi gerçekleştiriliyor."

Haberin Devamı

"BOTOKS VE KOZMETİK GEÇİCİ ÇÖZÜM"

Arman, aşırı terlemeye karşı, kozmetik ürünlerin ve botoksun geçici çözümler sunduğunu savundu.

ETS tedavisinin başarı oranının yüzde 98-99 arasında olduğunu ve uygulamanın genel anestezi altında yapıldığını belirten Arman, "Diz artroskopisi veya laparoskopik safra kesesi ameliyatları gibi aynı şekilde kapalı yöntemle uygulanır. Hastanın koltuk altı bölgesinde açılan, biri 10, diğeri 5 milimetrelik iki minik kesi aracılığıyla yapılır. Operasyon süresi ortalama 20-30 dakikadır" diye konuştu.

Arman, tedavinin son derece risksiz ve sağlıklı olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!