ALMANYA UÇTU

Güncelleme Tarihi:

ALMANYA UÇTU
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2014 13:01

Süper Ronaldo karşısında devleşen Almanya yıllardır özlediği dünya kupası için ümitlendi. Oyuncuları soyunma odasında ziyaret eden Başbakan Merkel, finalde yine geleceğim dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA hiç şüphesiz dünyanın en başarılı futbol takımlarının başında geliyor. 1954, 1974 ve 1990'da olmak üzere üç kez dünya, 1972, 1980 ve 1996 olmak üzere üç kez de Avrupa şampiyonu oldu. İki kupada da defalarca yarı final ve final oynadı. Kupayı her defasında kılpayı kaçırdı. 2000'den beri kupayı yeniden kaldırma özlemini yaşadı.

ŞANSSIZLIK

2014 Dünya Kupası için oldukça kararlı mesajlar verdi. Hazırlık kampı öncesinde kaleci Manuel Neuer'le kaptan Philipp Lahm'ın sakatlanması ümitleri gölgeledi. İtalya'daki hazırlık kampının yağmur altında geçmesi ve iki yaralıyla sonuçlanan trafik kazası moralleri bozdu. Almanya karamsar bir ruh haliyle Brezilya'ya uçtu.

SÜPER RONALDO

Süper Ronaldolu Portekiz'e karşı maçı bir test olarak görüldü. Tüm Alman medyası günlerce süper Ronaldo korkusunu işledi. Eğer Almanya Portekiz'i yenerse, kupa ümidi yeniden canlanacaktı. Başbakan Merkel takıma destek amacıyla Brezilya'ya uçtu. Cumhurbaşkanı Gauck Budapeşte'de, bakanlar, bakanlık çalışanları, tüm devlet kadrosu ekran karşısına geçti. Daha 12. dakikada Müller'in penaltıdan attığı golle Almanya uçtu.

DAVUT CALUD'U YENDİ

Almanya maç boyunca etkin ve inandırıcı bir futbol sergiledi. Süper Ronaldo'ya akın fırsatı vermedi.
Dev Ronaldo, köylü cılız Müller karşısında etkisiz kaldı. Ronaldo Müller düellosu Davut'la Calud efsanesine dönüştü. Efsaneye göre Davut peygamber dev cengaver Calud'un karşısına çıkar. Calud'u yenme şansı yoktur. Ama Davut sapanla Calud'u devirir. Müller dev Ronaldo'yu bir maçta üç gol atarak devirdi ve Almanya'nın şampiyonluk ümidini ateşledi.

MESUT SÜRPRİZİ

Herkes bu maçta 2010'da Güney Afrika Dünya Kupası'nda müthiş bir çıkış yapan, ama son zamanlarda form kaybına uğrayan Mesut Özil'i merak ediyordu. Mesut ilk yarıda etkin oynadı. Alman ARD kanalında maçı yorumlayan Mehmet Scholl, Mesut'un çabasını övdü ve “İyi bir oyun çıkardı” dedi. Ama antrenör Löw, Mesut'u 68. dakikada oyundan aldı. Morali bozulan Mesut'a eski takım arkadaşı Sami Khedira yanına gelerek, destek verdi.

MERKEL: FİNALDE GELECEĞİM

Maçı Salvador'da tribünlerden izleyen Başbakan Merkel, futbol tutkunu olduğunu hiç gizlemedi. Her golde ayağa fırlayan Başbakan Merkel, maçtan sonra oyuncuları soyunma odasında ziyaret etti. Löw'ün televizyonda anlattığına göre Merkel kısa bir konuşma yaptı ve oyuncuları tek tek tebrik ederek, “bu kadar uzun yolu gelmeme değdi. Finalde yine yanınızdayım” dedi. Milliler Başbakan Merkel'le selfie yaptı. Podolski Merkel'le foğrafını Tweet attı. Almanya Portekiz karşısında aldığı 4-0'lık farklı galibiyetle, kupanın en ciddi adayı mesajını verdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!