Alanya’da uluslararası meslek yüksekokulu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Alanya’da uluslararası meslek yüksekokulu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2014 11:09

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde Uluslararası Plato Meslek Yüksekokulu açıldı. 15 Eylül’de eğitime başlayacak kurumda ve ‘sahne sanatları’ ile ‘moda tasarım’ bölümlerinde eğitim verilecek.

Haberin Devamı

Alanya Sosyal ve Kültürel Proje Oluşturma ve Yürütme Derneği ile İstanbul Plato Meslek Yüksekokulu (MYO) arasında yapılan işbirliği kapsamında Antalya’nın Alanya İlçesi’nde Uluslararası Plato Meslek Yüksekokulu açıldı.

Plato MYO Sürekli Eğitim Merkezi çatısı altında yer alan ve ‘sahne sanatları’ ile ‘moda tasarım’ bölümlerinden oluşan Uluslararası Plato MYO, 15 Eylül’de eğitime başlayacak. Sahne sanatları bölümünde ilk yıl tiyatro eğitimi verilecek. Bu bölümde tiyatro sanatçıları Metin Akpınar, Haldun Dormen, Turgay Tanülkü, Yüksel Memiş, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Tuncer Cücenoğlu, Ece İdil, Doç. Dr. Gülşen Karakadıoğlu ve Doç. Dr. Türker Eroğlu eğitim verecek. Moda tasarım bölümünde ise öğretim görevlisi Canan Yakın, Sevgi Türkay ve Devlet Tiyatroları Kostüm ve Aksesuar Atölyeleri uzmanları ders verecek.

Haberin Devamı

Selçuklu kostümü üretilecek

Uluslararası Plato MYO Öğrenci İşleri Daire Başkanı Bedia Gülşan, 2 yıllık ön lisansını Alanya Plato MYO’da tamamlayan öğrencilerin mezun olduklarında 2 yıllık uluslararası ‘edexel’ eğitimlerine karşılık olan ‘BTEC Higher National’ adlı diplomayı almaya hak kazanacağını söyledi. Yüksek öğretimlerine devam etmek ve lisans diploması almak isteyen öğrencilerin ise istedikleri takdirde uluslararası üniversitelerde lisans eğitimi alma imkanına sahip olacağını belirten Gülşan, şöyle konuştu:

"Okulumuzun verdiği ön lisans diploması uluslararası denkliğe sahip. Sahne sanatları ve moda tasarım bölümlerinin aynı zamanlama başlamasıyla okulumuzun ilk yılında tiyatro bölümünde Selçuklu tarihini günümüze taşıyacak olan ‘Denizkızı İlahisi’ müzikali Haldun Dormen ve Metin Akpınar tarafından sahneye konulacak. Aynı zamanda moda tasarım bölümümüzde Prof. Dr. Günay Atalayer ve Prof. Dr. Fikri Salman’ın destekleriyle günümüze kadar hiç çalışılmamış olan orijinal Selçuklu kostümleri çalışılacak ve üretilecek."

Ön kayıtlar başladı

Ön kayıtların başladığını dile getiren Gülşan, şöyle devam etti:

"Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ndan 160 taban puan alan öğrenciler seçme sınavlarına alınacak. Seçme sınavları hazırlık kursları 1 Temmuz- 15 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Sahne sanatları için 18-19 Ağustos tarihlerinde, moda tasarı için 20-21 Ağustos tarihlerinde seçme sınavı yapılacak. Kesin kayıtlar ise 22 Ağustos’ta başlayacak. Ayrıca okulumuzda hafta içi yetişkinlere tiyatro ve yaz etüt eğitim programı, hafta sonları ise 7-14 yaş gruplarına yaratıcı drama dersleri veriliyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!