Diplomatları serbest bırakın

Güncelleme Tarihi:

Diplomatları serbest bırakın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2014 01:27

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Türkiye’nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz dahil toplam 49 personelini rehin tutan Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD), “Diplomatları serbest bırakın” çağrısını yineledi.

Haberin Devamı

Rasmussen, görev süresi sona ereceği için veda etmek ve Eylül’de Galler’de yapılacak NATO Zirvesi nedeniyle bilgilendirme yapmak amacıyla dün Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’la görüştü. Bu görüşmelerde Ankara, NATO’dan Musul krizi için herhangi bir askeri operasyon talebinde bulunmadı. Rasmussen, Davutoğlu ile görüşme sonrasında “Irak’taki tehlikeli gelişmeleri büyük bir endişe ile izliyoruz. Burada alıkonulan gerek diplomatik gerekse güvenlik güçlerine ait personelin bir an önce serbest bırakılmaları çağrısında bulunuyorum. Ümit ediyoruz ki tüm bu rehinelere hiçbir zarar gelmeden bu serbest bırakma gerçekleşir. Musul’da gerçekleştirilen bu eylemin hiçbir meşru dayanağının olmayacağını da hatırlatmak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

KIRIM MASADA
Rasmussen, Başbakan Erdoğan ile de Başbakanlık Resmi Konutu’nda bir araya geldi. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede Musul konusu gündeme gelmezken, ağırlıklı olarak Afganistan ve Ukrayna’da yaşananlar konuşuldu. Afganistan’da İSAF’ın çekilme süreci ve sonrasında yerine geçecek olan yapı üzerinde duruldu. Afgan güvenlik güçlerinin eğitimlerinin Türk polis teşkilatı ve TSK tarafından devam edilmesi ve desteklenmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Ukrayna ile ilgili ise NATO’nun Kırım’ın işgali konusunda Türkiye ile görüş birliğinde olduğunun altını çizen Rasmussen’in “Kırım’ın ilhakını tanımıyoruz” dediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!