Yunanistan'da siyasi baskı tartışması

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanda siyasi baskı tartışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2014 01:23

YUNANİSTAN’ın AB ve IMF ile kredi anlaşmalarındaki şartlardan biri de vergilerin toplanması için başındaki kişinin 5 yıl süreyle görevde kalacağı siyasesetten bağımsız bir kuruluşun oluşturulması idi.

Haberin Devamı

Bu çerçevede Maliye bakanlığı bünyesinde kurulan Devlet Gelirleri Genel Sekreterliği’ne 2 yıl önce ekonomist Haris Teoharis getirildi. Theoharis, 9 milyon mükellefinin vergilerini internetten ödemelerini sağladı.
Theoharis hükümete önerilerde bulunuyordu. Çoğu geri çevrilen önerilerini twitter hesabından paylaşıyordu. Bu hükümeti zor durumda bıraktı. Theoharis’in ismi “kemer sıkma” ile birlikte anılmaya başladı. İktidar ortakları Yeni Demokrasi ile Pasok’tan tepki sesleri yükseldi. Avrupa Parlamentosu seçimlerindeki başarısızlık da tuz biber oldu. Başbakan Andonis Samaras, Maliye Bakanı Yianis Sturnaras’ı istifaya kolaylıkla ikna ederken ayın şeyi Theoharis’e yapamadı. Sözleşmesinin 5 yıllık olduğunu söyleyen Theoharis istifaya yanaşmayınca siyasi baskılar arttı. Sturnaras istifasından önce Theoharis ile 5 saat görüşerek baskı yaptı. Theoharis sonunda istifaya razı oldu ama “Kimsenin beni kovacak güce sahip değildir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!