Yüz naklinde şok gelişme: Yüz tutmadı

Güncelleme Tarihi:

Yüz naklinde şok gelişme: Yüz tutmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2014 00:00

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde geçen 23 Ağustos'ta Türkiye'nin 6'ncı yüz nakli yapılan 55 yaşındaki Salih Üslün, uyuşmazlık nedeniyle yüzün geri alınması amacıyla ameliyata alındı.

Haberin Devamı

Saat 13.45'te Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip, Salih Üslün'e nakledilen yüzü çıkartmak amacıyla ameliyata girdi. 5 saat süren operasyon sonunda daha önce nakledilen yüzün yüzde 60’lık bölümü alındı. Karaciğer ve böbreğe bağlı organ yetmezliğinin doku uyuşmazlığı doğurduğu, bu nedenle yüzün alınmasına karar verildiği belirtildi. İlk önce çıkarılan yüzün yerine ise silikon takılacağı bildirilmişti ancak öyle olmadı. Salih Üslün’ün sağ bacağından alınan deri parçasının, çıkartılan yüzün yerine nakledildi.

Ameliyatta, alt ve üst çene kemiklerinin alınmadığını kaydeden Prof Dr. Özkan, şöyle konuştu:

SİLİKONA GEREK KALMADI

"Üslün’ün sağ bacağından alınan deri dokusu, yüzüne nakledildi. Silikona gerek kalmadı. Alınan deri, Üslün’ün yüzü için yeterli oldu. Daha önce yapılan tüm nakillerden daha ağır bir operasyon gerçekleştirdik. Bu nedenle hastamızın hayati tehlikesi sürüyor. Şu an yoğun bakım ünitesinde tutuluyor. Daha önce de tüm röportajlarımızda ’B planımız devreye girebilir’ demiştik. İşte B planımızı da bu. Bunu devreye sokarak Üslün’ü ameliyata aldık. Yaklaşık 2 aydan bu yana kendisine ilaç vermiyorduk. Bundan sonra da ağır ilaç takviyesi yapmayacağız."

Haberin Devamı

Prof. Dr. Ömer Özkan'ın yaptığı ve birçoğu tüm tıp dünyası tarafından dikkatle izlenen başarılı yüz ameliyatları ilk olarak Uğur Acar ile başlamıştı. Daha sonra yapılan yüz nakillerinin birçoğunu yine Prof. Dr. Ömer Özkan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirdi. Ancak ilk kez böyle bir uyuşmazlık ile karşılaşıldı.

Yüz naklinde şok gelişme: Yüz tutmadı
YÜZ NAKLİ OLAN SALİH ÜSLÜN’ÜN İLK GÖRÜNTÜSÜ

BAKMADAN GEÇME!