Yavru kirpiler kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Yavru kirpiler kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2014 14:34

Annelerini trafik kazasında kaybeden ve Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde bakımları süren 6 yavru kirpi gün ışığıyla tanıştı.

Haberin Devamı

Merkez Nilüfer ilçesinde, anneleri trafik kazasında ölen ve vatandaşlarca bulunan 6 yavru kirpi, hayvan bakım ve tedavi merkezine getirildi. Yaklaşık 10 gündür burada biberonla beslenerek özel ortamda bakımı yapılan ikisi dişi altı yavru kirpi, 18 günlük olunca merkez bahçesinde gün ışığına çıkarıldı. Verilen laktozsuz sütü kendi başlarına içmeye başlayan yavrular, çimler üzerine dolaşarak çevreyi keşfetti. Sevimli hareketleriyle merkezin maskotu haline gelen kirpiler, uzmanlar eşliğine gün ışığının tadını çıkardı.

"DOĞAYA DÖNMELERİ ONLAR İÇİN HAK"

Merkezin müdürü Mürsel Büyükçoban, yaptığı açıklamada, "Bir trafik kazası sonrası annelerinin ölümüyle ortada kalan yavru kirpiler 10 gün önce bize ulaştırıldı. Herhalde yağmurlarda yuvasını taşımaya çalışan anne, bir trafik kazasına kurban gitti. Yavruları tekrar doğaya kazandırmak amacıyla 10 gündür arkadaşlarımızla uğraşıyoruz. Onlar bir doğa memelisi. Bu nedenle tekrar doğaya dönmeleri onlar için bir hak. Eğer anneleri olsaydı onunla birlikte yuvalarında olacaklardı" dedi.

Haberin Devamı

"ÖZEL OLARAK BESLENİYORLAR"

Yavru kirpilerin, 500 grama ulaşana kadar merkezde bakılacağını, sonra doğal ortamlarına salınacağını ifade eden Büyükçoban, "Onları özel olarak besliyoruz. Günde 2-3 kez laktozsuz süt içiyorlar. Normalde gündüz uyuyup gece yaşayan hayvanlar. İlk geldikleri günlerde hepsi tek tek biberonla beslendi. . Şu anda kendi sütlerini kendileri içiyorlar, kendi öz bakımlarını yapmaya başladılar, gözleri de açıldı. Yavaş yavaş ilk günlerin sıkıntısını aşıyorlar. Şu anda 110 gramlar. 500 grama ulaşıncaya kadar bizim bakımımızda kalacaklar. Daha sonra da onları bulundukları alana bırakacağız" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!