KYK’da 162 ülkeden öğrenci var

Güncelleme Tarihi:

KYK’da 162 ülkeden öğrenci var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2014 12:01

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), bu yıl 162 ülkeden 9 bin 483 öğrenciyi ağırladı. En çok öğrencinin ise Afganistan’dan geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yurtlarda 2013-2014 eğitim döneminde 162 ülkeden 9 bin 483 öğrenci barındı. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya, Fransa, Mısır gibi ülkelerin yanı sıra Bangladeş, Filipinler, Haiti, Senegal, Vietnam gibi ülkelerden de Türkiye'ye çok sayıda öğrenci geldi.

Yurtlarda kalan öğrenci sayıları ülkelerine göre incelendiğinde, Afganistan bin 838 öğrenciyle birinci sırada yer aldı. Afganistan'ı 596 öğrenci ile Azerbaycan, 526 öğrenciyle Kosova izledi.

Diğer ülkelerden gelerek KYK’da konaklayan yabancı öğrencilerin şehirlere dağılımında İstanbul ilk sırada yer aldı. İstanbul'da eğitimlerine devam eden bin 979 öğrenci yurtları tercih ederken, bu sayı Ankara'da bin 685, İzmir'de 772 oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, KYK yurtlarında barınan binlerce öğrencinin Türkiye'nin geldiği nokta açısından önemli olduğunu belirtti. Bakan Kılıç, şunları söyledi:

"Ülkemizde eğitimlerini sürdüren gençlere her konuda desteğimiz devam ediyor. Yurtlarımızın doluluk oranları yüzde 98 civarlarında. Özel sektördeki doluluk oranlarının yüzde 50 civarlarında olduğunu düşünürsek, işimizi doğru yaptığımız noktasında adımlar attığımızı söyleyebiliriz. Yabancı öğrencilerin ilk sırada bizi tercih etmesi de KYK’nın ulaştığı uluslararası standartları göstermesi açısından önemli. 162 ülkeden 10 bine yakın öğrenciye kapılarımızı sonuna kadar açtık. Yurtlarımızda misafirimiz olan yabancı kardeşlerimizin hepsi bizim gönüllü elçilerimiz. Türkiye'yi ülkelerinde en doğru şekilde anlatarak, turizm potansiyelimize önemli bir destek sağlayacaklarına inanıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!