Balbay'dan Baykal değerlendirmesi

Güncelleme Tarihi:

Balbaydan Baykal değerlendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2014 17:07

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ’Geçmişten geleceğe Türkiye’ konulu konferansta konuşmak için geldiği Denizli’de, Deniz Baykal’ın olası cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olarak değerlendirmeler yaptı. Balbay, Baykal’ın adaylığına CHP kadrolarının olumlu yaklaşabileceği, ancak partideki genel arayışın, kendileri dışındaki kesimlerin de oy vereceği bir isim üzerinde birleştiğini kaydetti.

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Denizli Halk Eğitim Merkezi’nde CHP Denizli İl Örgütü’nün düzenlediği ’Geçmişten geleceğe Türkiye’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, konferans öncesi babası Fevzi Balbay ile annesi Melek Balbay’ın elini öptü ve babasının babalar gününü kutladı. Basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Balbay, partisinin cumhurbaşkanı adayı isminin kısa süre içinde açıklanacağını söyledi.

Deniz Baykal’ın olası adaylığı konusunda açıklamalarda bulunan Mustafa Balbay, "Deniz Baykal’ın ismi CHP’de hiçbir zaman geride durmaz. O hep CHP’nin gündemindedir. Baykal, CHP kadrolarının gönül rahatlığıyla oy verebileceği bir isimdir ama CHP dışından da iyi oy alacak bir aday gerekiyor diye düşünüyorum. Şimdi buradan seçimle ilgili bir oran verirsem Deniz Baykal’a ayıp olur. Tabi Baykal Türk siyasi tarihine uzun yıllar hizmet etmiş bir kişi. Türkiye’nin bütün temel iç ve dış sorunlarına hakim bir kişi ve cumhurbaşkanlığı adaylığına, köşke de yakışacak bir isim. Ama partideki genel arayış bu seçeneğin yanında bizim dışımızdaki kesimlerin de oy vereceği bir isim üzerinde birleşiyor. Özellikle AK Parti’den yüzde 5’lik bir oy alınmasını önemsiyorum" dedi.

Balbay, partisinin Eskişehir’de belediye başkanları ile toplantı yaptığını, gündeminde cumhurbaşkanı adayı olduğunu sözlerine ekleyerek, "Eskişehir’de 245 CHP’li Belediye başkanı bir araya geldi. Ben de Kemal Kılıçdaroğlu ile bir başka sebepten dolayı görüşmüştüm. Tabi temaslardan da algıladığım, şu anda Başbakan’ın karşısına konabilecek en güçlü aday, onun gibi davranmayacak, onun gibi toplumu bölmeyecek bir aday olmalı. Burada tabi CHP tabanının gönül rahatlığı ile oy vereceği ama CHP kadrolarının dışına da hitap eden bir aday arayışı söz konusu. Önümüzdeki hafta adayımız netleşecek. Benim de kafamda tahmin ettiğim isimler var ama şu aşamada netleşmeden o kişilere haksızlık olur. Yılmaz Büyükerşen önemli bir isim bizim için. Ama Eskişehir Belediyesi’ni kaybetmek devamında seçimlerin sonucunu öngörmek de zor olduğu için o riski de dikkate almak zorundayız. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da yerel siyaseti yöneten kişiler de kendi varlıklarını hissettirmek isteyecek. O nedenle de birinci turda belli olmayacağını düşünüyorum. İkinci turda da özellikle de büyük kentlerde AK Parti’ye oy veren seçmenin en az yüzde 5’nin görüş değiştireceğini düşünüyorum" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!