Çıldırmamak işten değil

Haberin Devamı

SİZ şimdi kim bu Martha Graham diyeceksiniz. Uğruna google’ın bile doodle hazırladığı bu kadını ya da zaten şıp diye bileceksiniz. Olsun ben yine de anlatayım.
Martha Graham, 1884 – 1991 yılları arasında bu dünyada yaşayan, modern dans kavramının efsanelerinden biri. Hatta bana göre, biriciği. Milyonlarca hayranı ve ödülü var dünya üzerinde. Martha’nın 1925 yılında kurduğu Martha Graham Çağdaş Dans Okulu, Amerika’da dans en uzun, sürekli işletim okul olma özelliğini taşıyor. Öğrencilerin sadece Martha Graham Tekniği ve Repertuvar öğretimine odaklandığı okula çalışmak üzere dünyanın dört bir yanından geliyor. Bir kere New York’ta yakalayıp parasızlıktan, bir kere Paris’te denk gelip bilet bulamamaktan dolayı izleyemediğim topluluk şimdi dibimize geliyor.

Haberin Devamı

Çıldırmamak işten değil

Uluslararası İzmir Festivali, iyice aştı kendini
İşte 17 Temmuz tarihinde 28. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında, bu efsane topluluk, ilk kez İzmir’de olacak. İzmirli profesyonel dansçılarla birlikte temsil verecek. Türk dansçıların katılabileceği “Panorama Projesi” kapsamında, Martha Graham Dance Company’nin rejisörü, 19 Haziran’a kadar ve 13-17 Temmuz tarihleri arasında İzmir’de İKSEV binasında özel bir eğitim programı uygulayacak; festival temsilindeki programda yer alan Panorama eserini Türk dansçılarla çalışma ve sahneleme olanağı verilecek. “Dansın Picasso”su kabul edilen 20’nci yüzyılın en önemli dansçı/koreograflarından Martha Graham’ın tekniği üzerine eğitim verilecek bu projedeki eserde dans eden dansçılar, 17 Temmuz’da festival kapsamında Amerikan dans tarihinin efsanesi Martha Graham Dance Company’i ile sahne alma şansına sahip olacaklar. Nefis, cidden nefis. Bu gösteriyi izlemek için şimdiden heyecanlanıyorum.

Mario Frangoulis ve Amaryllis de geliyor
Bu arada unutmadan, festival kapsamında dünyaca ünlü tenör, Mario Frangoulis, İzmirli Opera sanatçısı Aytül Büyüksaraç ile Efes Antik Tiyatro’da, 27 Haziran Cuma akşamı görkemli bir konser vermeye hazırlanıyor. 25 Haziran gecesi ise Çeşme Aya Haralambos Kilisesi’nde de Amaryllis Quartet konseri var. (Bu arada İzmir Büyükşehir Belediyesi bir güzellik yapmış; Efes ve Çeşme’deki konserlere, Sabancı Kültür Merkezi yanından ücretsiz otobüs kaldırıyor.) Aslında siz iyisi mi bütün festival programı ve bilet detaylarına bu linkten ulaşın: www.iksev.org

Haberin Devamı

Çıldırmamak işten değil


Swissôtel İzmir’e “Yılın En İyi Oteli” ödülü

HEMEN herkes kabul eder ki, dünyanın otelcilik alanındaki en marka haline gelmiş ülkesi İsviçre! Adamların sadece 5 kıtada 17 ülkeye yayılmış yüzlerce otelden oluşan FRHI (Fairmont & Raffles & Swissôtel) zinciri bile marka olmalarına yetiyor. Zincirin İzmir’deki halkası Swissôtel Büyük Efes İzmir, Swissôtel zincirinde yapılan değerlendirmeler sonucunda “Yılın En İyi Oteli” ödülünü kazanmış. Bu ödülün İzmir’e ilk kez geldiğini ve bir yıl süren denetimler sonucu verildiğini de hatırlatayım. Aynı zamanda milyonlarca gezginin tatillerini planlamadan önce ziyaret ettikleri Trip Advisor’dan ise, otel misafirlerinin verdiği yüksek puanlar sayesinde “Mükemmellik Sertifikası”na hak kazanmışlar. Bu ise tamamen gerçek müşteri görüşlerinden oluştuğu için daha da büyük başarı bana göre.

Yazarın Tüm Yazıları