Alex’in sözünü dinle Neymar!

Güncelleme Tarihi:

Alex’in sözünü dinle Neymar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2014 01:23

‘Türk futbolcular çok harcıyor, tutmuyor’ dedi dün Alex Hürriyet’e. Ama harcama konusunda kimse vatandaşı Neymar’ın eline su dökemez. 22 yaşında milyonlar kazanan genç futbolcu kazandığını ultra lüks villalara, özel jete, helikoptere harcıyor.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE’nin efsane futbolcusu Alex de Souza dün yayımlanan röportajında Hürriyet’ten Ceyhun Kuburlu’ya Türkiye’de yeni neslin para harcamayı bilmediğini, tutumluluk konusunda sorunları olduğunu söyledi. Alex’le aynı toprakların insanı olan Neymar ise bu yaz Brezilya’nın Dünya Kupası’ndaki en büyük kozu. Neymar’ın para harcama davranışı ise tam da Alex’in Türk gençlerini eleştirdiği gibi. Daha 22 yaşında olan futbolcu bu içinde yıl 28 milyon dolara yakın para kazanacak. Bu paranın 12 milyon doları Barcelona’dan aldığı yıllık maaşı oluşturuyor. Geri kalan 16 milyon dolar ise sponsorluk gelirlerinden… Söz konusu sponsorlar arasında, Nike, Panasonic ve Lorea’l gibi dünya devleri var.

22 YAŞINDA BİR EMLAK KRALI

Neymar da sponsor desteğiyle parasını harcamayı iyi biliyor. Özel jetler, helikopterler milyonlarca dolar değerindeki villası bunun göstergelerinden biri. Daha 21 yaşında 100 gol barajına ulaşan futbolcu bu sezon 51 milyon euroya transfer olduğu Barcelona’da kendinden bekleneni veremedi. Fakat bütçesi beklenen den çok daha fazlasını ona veriyor. Geçen yıllarda 750 bin dolara triplex bir villa alan Neymar bu yılda memleketi Brezilya’da 2 milyon dolar değerinde bir malikane aldı. İspanya’da da emlak yatırımlarını hızlandıran Neymar şu an Barcelona’nın biraz dışında oturuyor. İkamet ettiği evin değeri 2.5 milyon dolar. 22 yaşındaki genç yıldız aynı zamanda da bir çocuk sahibi fakat evli değil. Neymar çocuğunun ailesine 1 milyon dolar değerinde bir malikane aldı. Aynı zamanda anneye ayda 15 bin dolar bakım parası veriyor. Genç süperstarın araba koleksiyonu da milyonerleri kıskandıracak cinsten. En çok sevdiği arabasının ise Porsche Panamera Turbo’su olduğu biliniyor. Aracın fiyatı 400 bin dolar ile 550 bin dolar arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Alex’in sözünü dinle Neymar

UÇAK BİLETİNE İHTİYACI YOK

Brezilyalı futbolcu ülkeden ülkeye seyahat etmek istediği zaman uçak bileti almıyor. Çünkü kendine özel bir jeti var. Neymar geçen haftalarda oyuncaklarına bir yenisini daha ekledi ve bir de yeni bir helikopter satın aldı. 15 milyon dolara aldığı ikinci el İtalyan yapımı bir yat da İspanyol basınının manşetlerinden uzunca bir süre inmedi. Yatın her yıl sadece bakım masrafının 500 bin dolar olduğu ifade ediliyor. Neymar’ın neredeyse iki katı para kazanan eski futbolcu David Beckham’ın bile yatı yok. Beckham tekneyle seyahat etmek istediği zaman yat kiralıyor.

Haberin Devamı

SONU TYSON GİBİ OLABİLİR

Neymar’ın bu kontrolsüz harcamasıyla finansal sonunun Mike Tyson gibi olabileceği konuşuluyor. 2005 yılında toplam parası 400 milyon dolara dayanan Tyson mücevher ve araba düşkünlüğü nedeniyle 23 milyon dolar borçla iflas ettiğini açıklamıştı.

Yatırımın volesi Allen Iverson’dan

SPOR dünyasının en akıllı para harcayan insanı ise Allen Iverson olarak biliniyor. Bir dönem Beşiktaş forması da giyen eski NBA yıldızı her yıl sadece 1 milyon dolar harcayarak bunu başardı. Kendisine bir yatırım danışmanı tutan Iverson kazandığı paranın büyük bir bölümünü danışmanına verdi ve kendisine bu paranın 55 yaşına gelince verilmesini istedi. Iverson böylece 32 milyon dolar para biriktirmesini bildi.
(Bu makalede Celebritynetworh.com’dan Amy Lamare’nin çalışmasından faydalanılmıştır.)

Haberin Devamı

Alex, ne demişti?

“Futboldan para kazanmak çok zordur. Ancak kazanmaya başladıktan sonra birçok yıldızın performansı düşer. Daha iyi otomobil, ev ve daha iyi bir yaşam derken gençlerin saha içi performansı etkilenmeye başlar. Türkiye’de yeni jenerasyonun kazandıkları yetmiyor. Parayı tutmayı bilmiyorlar. Sürekli harcıyorlar. Öncelikle tasarruf yapmayı bilmeleri gerekiyor. Eğer tasarruf yapmazlarsa onları iyi bir gelecek beklemiyor demektir.”

cmumay@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!