Bunlardan paraşütçü olur

Güncelleme Tarihi:

Bunlardan paraşütçü olur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2014 01:38

Başbakan Tayyip Erdoğan, muhalefetin Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday arayışını, “Kafkasör, temeli olmasa öyle görkemli durabilir mi? Çoruh kaynağı olmasa, bir kaynaktan beslenmese böyle coşkulu akabilir mi? İşte bunlar havada duran çatı arıyorlar. Olsa olsa bunlardan ancak paraşütçü olur” dedi. Artvin’e gelen Başbakan Erdoğan, 159 milyon lira harcanarak yapılan 33 eser ve yatırımın resmi açılışını yaparak, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DAMARLARINA İŞLEMİŞ

“Yola çıktığımız günden bu yana ‘tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak’ dedik. Bakıyoruz CHP’nin aklına bayrak geldi. Sayın Kılıçdaroğlu sen ne zaman bayrağı hatırladın? Hakkari’ye gittin eline bir tek Türk bayrağı alamadın. Hangi Türk bayrağına saygıdan bahsediyorsun. Bayraklarımızla biz gümbür gümbür o meydanlardaydık. Ne CHP’si ne MHP’si Sivas’tan öte gidemediler. 30 Mart’ta da ne Diyarbakır’a ne Van’a gidebildiler. Ürkeklik, korkaklık bunların ne yazık ki artık damarlarına işlemiş. Hepimiz bu vatan toprağı üzerinde ay yıldızlı bayrağın altında biriz beraberiz birlikte Türkiye’yiz.

BİR DERS DAHA VERİN

Aramıza fitnenin girmesine müsaade etmeyeceğiz, tahriklere aldanmayacağız, tuzak kuranlara eyvallah etmeyeceğiz, o tezgahlara düşmeyeceğiz. Bu milletin kutsal, ortak değerleri kimsenin istismar aracı olamaz. Bayrak gibi devletin, milletin birliği gibi konular asla istismar amacı olamaz. Şu anda HDP doğu ve güneydoğuda tahrikler yapıyor. Bunlardan bu tarafta CHP ve MHP beslenmek istiyor. Bunlara tabi dışarıdan Pensilvanya ve onun medyası destek veriyor.

Haberin Devamı

8 KERE DERS VERDİ

Bizim muhalefet hala eski Türkiye özlemi içinde tahrik siyaseti yapıyor. Pensilvanya’nın yörüngesinden çıkamayan bu muhalefete sizler 30 Mart’ta büyük ders verdiniz. Belli ki mesajı almadılar, milletin ne demek istediğini okuyamadılar. Ama 10 Ağustos’ta milletim yeniden sandığa gidecek. Milletim 12 yılda 8 kere bunlara ders verdi. İnşallah 10 Ağustos’ta bir kez daha ders verecek.”

DÜNYA BAŞKAN GÖRECEK

Törene, Emine Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, eski Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri katıldı. Erdoğan’ın konuşmaları sık sık, “10 Ağustos gelecek dünya başkan görecek”, “Dik Dur Eğilme Artvin Seninle” sloganlarıyla kesildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!