Millet gitti bayrak kaldı

Güncelleme Tarihi:

Millet gitti bayrak kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2014 01:13

IŞİD üyelerinin Musul ardından Selahaddin kentine ilerlediği bilgisi geldiği ilk andan sonra Tuzhurmatu merkez ve çevre köylerde yaşayan 250 bin Türkmen’den 150 bini başta Kerkük, Erbil ve Süleymaniye olmak üzere daha güvenli yerlere göç etmişti.

Haberin Devamı

Tuzhurmatu’da güvenliği sağlayan merkezi Irak hükümetine bağlı asker ve polislerin kaçışından sonra Bölgesel Kürt Yönetimi, güvenliği sağlamaları için bölgeye 2 peşmerge tugayı yönlendirmişti. Peşmergeler de asker ve polis noktaları ile devlet dairelerini yağmalamışlardı. Bu gelişmelerden sonra devlet dairelerindeki Irak bayraklarının yerine Irak Bölgesel Kürt Yönetimi bayrakları asıldı. Peşmergeler bu daireler ve kontrol noktalarında adeta kuş uçurtmuyor ve görüntü alınmasına da izin vermiyor. Maddi imkansızlıklar nedeni ile Tuzhurmatu’dan ayrılamayan Türkmenler ise evlerine erzak yığmaya çalışıyor. Hayalet şehire dönen Türkmen bölgesinde, direkte asılı Türkmen bayrağı dikkat çekiyor.

İNTERNET KESİLDİ

İlçede elektrikler var ancak internet hatları kesilmiş durumda. Türkmenler sokaklar ve ev girişlerine kendilerince engeller yerleştirmiş. Yaşanan gelişmeleri büyük bir tedirginlikle izleyen Türkmenler yardıma ihtiyaçları olduğunu belirterek “Biz burada sahipsiz kaldık. Korumasız kaldık, bizim korumaya ihtiyacımız var. Türk dünyasına sesleniyoruz, bizi koruyun” diyor. Türkmenlerin büyük bir bölümünün geçici olarak yerleştiği Kerkük’te de Irak İletişim Bakanlığı’nın talimatı ile internet bağlantılarının kesildiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!