Amputenin siyahi yıldızları

Güncelleme Tarihi:

Amputenin siyahi yıldızları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2014 01:17

Ülkelerinde Gana’da lig olmadığı için Türkiye’de ampute futbol oynayan bedensel engelli Richard Arthur ile Francis Antvidarpwah, futbol dışında bir protez imalat firmasında çalışıyor.

Haberin Devamı

Ülkeleri Gana'da lig olmadığı için sadece gösteri maçları yapabilen Richard Arthur ve Francis Antvidarpwah, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Süper Ligi'nde farklı takımlarda top koşturuyor. Ampute Futbol Süper Ligi takımlarından AYBESK’te oynayan Arthur ile Ankara Genç Engelliler Spor Kulübü'nde forma giyen Antvidarpwah, Türkiye'de futbol oynamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Gana Ampute Futbol Milli Takımı'nın kaptanı 34 yaşındaki Arthur, milli takımdan arkadaşı Antvidarpwah ile futbol dışında bir protez imalat firmasında çalıştıklarını söyledi.

KAZA SONRASI ENGELLİ KALDI

Arthur, 6 yaşında geçirdiği trafik kazası sonrasında engelli kaldığını belirterek, "Küçük bir yaşta kaza geçirdiğim için olayı tam anlayamadım ve engelimden dolayı bir sıkıntı yaşamadım" dedi. Futbola 22 yaşındaki başladığını ve ülkesinde 2 yaşında ikizleri bulunduğunu belirten Arthur, "3-4 sene Gana'da gösteri maçları yapıyorduk. Arjantin'de 2010 yılında yapılan Ampute Futbol Dünya Şampiyonası sonrasında Türk Milli Takımı Antrenörü İsmail Temiz bize transfer teklifinde bulundu. Biz de kabul ettik ve futbol hayatımıza burada devam ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

AİLEMİ GETİRMEK İSTİYORUM

Ankara Genç Engelliler Spor Kulübü'nde forma giyen Francis Antvidarpwah ise 20 yaşında geçirdiği kazanın ardından hayatında önemli değişiklikler olduğunu söyledi. Gana'da 9, 13 ve 15 yaşlarında üç çocuğu olduğunu ifade eden Antvidarpwah, "En küçük çocuğum doğduktan 6 ay sonra kaza geçirdim. Bu kaza sonrasında da eşim benden boşanmak istedi ve ayrıldık. Çocuklarıma Gana'da kız kardeşim bakıyor. Ailemi de buraya getirmek istiyorum ama şu an kazandığım parayla bunu yapabilmem çok zor. İnternet üzerinden maçlarımızı takip ediyorlar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!