Maliki'den firari askerlere 'idam' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Malikiden firari askerlere idam uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2014 15:07

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, IŞİD tehdidi karşısında üniformalarını çıkarıp kaçan Iraklı askerlerin idam edilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında Irak halkına birlik çağrısında bulunan Maliki, "Sünni ve Şii diye ayrım yaparak konuşanları dinlemeyin" dedi.

Maliki ayrıca, Bağdat'a 100 kilometre mesafede Musul yolu üzerinde yer alan stratejik bir kent olan Samarra'nın önemine vurgu yaptı.

Maliki, Salahaddin vilayetindeki Samarra'da görevli subaylara seslenerek, "Gönüllü gruplar birkaç saat içinde ulaşacak ve Samarra hainlerin ayak bastığı topraklara doğru harekete geçmek için kalkış noktası olacak" diye konuştu.

Malikiden firari askerlere idam uyarısı
BARZANİ: PEŞMERGE GÜÇLERİ BOŞLUĞU DOLDURDU

"ORDU TUZAĞA DÜŞTÜ"
Irak ordusunun yaşanan gelişmelerde düştüğü duruma değinen Maliki, "Ordunun silah ve techizat bakımından bir eksiği yoktu ancak belli odaklarca planlanmış bir tuzağa düştü" ifadesini kullandı.

Maliki, yaşanan çatışmalar dolayısıyla kimi yerlerde dağılarak firar eden askerleri de uyardı ve "Ordudan firar edenler dönmemeleri durumunda idam da dahil sert cezalara çarptırılacak" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Malikiden firari askerlere idam uyarısı

IŞİD'in geçtiğimiz günlerde Musul'a düzenlediği saldırının ardından çok sayıda Iraklı asker, üniformalarını çıkarıp sokağa attıktan sonra kaçmıştı.

Bir süredir çatışmaların yaşandığı Irak'ta, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgüt militanları ve bazı aşiret güçlerinin, en büyük kentlerden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tıkrit'in yanı sıra bölgedeki bazı yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.

Malikiden firari askerlere idam uyarısı
HAYALET ŞEHİR TUZHURMATU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!