Bebekler sütten mahrum kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Bebekler sütten mahrum kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2014 01:17

Yoğun bakımda tedavi gören bebeklerin anne sütünden mahrum kalmamasını amaçlayan ‘Anne Oteli’, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet vermeye başladı.

Haberin Devamı

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, içinde banyo ve tuvaletin yanı sıra yatağa dönüşebilen 8 kanepeyle sosyal faaliyet için şark köşesi bulunan Anne Oteli’nin açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptı. Kamu Hastaneleri Kurumu Ankara 2. Bölge Genel Sekreteri Muhammet Örnek, Sağlık Bakanlığı’nın, doğum yapılan hastanelerde anne otelleri açılması projesi bulunduğunu, bu projeyle doğum sonrası bebeği yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören annelerle bebekleri arasındaki duygusal bağın koparılmamasının amaçlandığını ifade etti.
Yenidoğan yoğun bakımdaki bebeklerin 2-3 saat arayla anne sütüyle beslenmesi, bu nedenle annelerin hastaneden uzaklaşmaması gerektiğini belirten Örnek, "Anne otellerinde konaklayan annelerimize hasta refakatçilerine tanınan her türlü imkan tanınıyor. Konaklamanın yanı sıra ücretsiz 3 öğün yemek veriliyor" dedi.

Haberin Devamı

BANKLARDA UYUYORLARDI

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Otelcilik Hizmetleri Müdürü Şenay Tanrıöver de, yenidoğan yoğun bakımdaki bebeklerine süt vermek için hastaneden ayrılamayan annelerin bugüne kadar büyük sıkıntı yaşadığını belirterek, "Hastalarımızın çoğu il dışından geliyor. Çoğu banklarda, araba içinde uyuyordu. Çok perişan durumdaydılar. Anne Oteli’yle kendilerini evlerinde hissedecekler" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!