58 mağaza kapatan Collezione yeni yol haritasını belirledi

Güncelleme Tarihi:

58 mağaza kapatan Collezione yeni yol haritasını belirledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2014 01:26

TÜRKİYE’deki 58 mağazasını kapatan Collezione’nin sahibi Ekrem Akyiğit, “Hakkımızda bazı söylentiler çıktı ama biz hem içeride hem dışarıda verimliliğe odaklandık. 138 mağaza ile 216 milyon TL ciro yaparken, 80 mağazayla da 215 milyon TL ciro yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de 138 mağazası varken bu sayısı 80’e indiren Collezione markasının kurucusu Ekrem Akyiğit açıkladı: “Ben 13 yaşında babasını kaybetmiş ve o yaştan itibaren kendi kararlarını alan biriyim. Verimli olmayan mağazaları kapatırken de hiç tereddüt etmedim. O-bu ne der, diye bakmadım. Yurtiçinde yatırımların geri dönüşü 4-5 yılı buluyor; yurtdışında ise bu süre 1.5 yıl. Türkiye’de küçük metrekareli ve verimsiz mağazaları kapattık. 2010 yılında 138 mağaza ile 216 milyon TL ciro yaparken, 80 mağazayla da 215 milyon TL ciro yapıyoruz. Sonuç da gösteriyor ki doğru karar verdik. Bir taraftan da yurtdışında büyümeye başladık; 38 mağazaya ulaştık. Hem içeride hem dışarıda verimliliğe odaklanıyoruz.”

58 mağaza kapatan Collezione yeni yol haritasını belirledi

Haberin Devamı

ORTADOĞU’YA ODAKLANDI

Bu yıl yurtiçinde 4, yurtdışında 17 mağaza açmayı hedefleyen marka, Hindistan ve Pakistanlı gruplarla da mağaza açmak için görüşmelerini sürdürüyor. Ortadoğu’yu büyüme alanı olarak belirlediklerini söyleyen Akyiğit, “Türkiye’de 330 AVM var ve çok azı iyi iş yapıyor. Yurtdışında öyle değil. Mesela Irak’ta 3 mağazamız var, Süleymaniye’de 4’üncü mağazayı açacağız. Orada 3’ünün cirosu 10 AVM’nin cirosundan yüksek. Genel ciromuzda da yurtdışının payı yüzde 30” dedi. Akyiğit sözlerini şöyle sürdürdü: “Dubai’de 20 mağaza açma planımız var. Suudi Arabistan’da çalıştığımız grupla bu ülke dışında Fas ve Kazakistan’da büyüyeceğiz. 2 yılda toplam 30 mağaza açacağız bu bölgede. Hindistan ve Pakistan’dan gruplarla da görüşüyoruz. Özellikle Hindistan planlarımız hayata geçerse yurtdışında daha hızlı büyüyeceğiz.”

İkinci kuşak yuvadan ayrıldı

EKREM Akyiğit’in oğulları Emre ve Ömer Akyiğit, babalarından ayrılarak kendi işlerini kurdu. Emre Akyiğit, Eskişehir’de verimsiz diye kapatılan Collezione mağazasının yerine Simit Sarayı’nın şubesini açarken İzmirli Orhan Döner’i de İstanbul’a taşımaya hazırlanıyor. Ömer Akyiğit ise ihracat ağırlıklı yine tekstil işine atıldı. Ekrem Akyiğit, şakayla da karışık: “Çocukların girişimci olmak istedi, deneyin dedim. Olmazsa şirket burada... Ama ben onların beni geçeceğini düşünüyorum. Ömer, tekstil üretimi yapıp bize satmayı planlıyor. İyi modeller yaparsa, fiyatta anlaşırsak neden olmasın.”

Haberin Devamı

Basra’da kiralar bir yıl peşin

KDM Alışveriş Merkezleri Kiralama ve Yönetim Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürü Murat İzci, Basra’da Times Square Mall adlı AVM’nin kiralama ve yönetimini aldıklarını söyledi. İki etapta bitirilecek olan ve ilk etabı 60 milyon dolara mal olacak AVM’nin 30 Aralık’ta açılacağını kaydeden İzci, şöyle devam etti: “AVM’deki markaların yüzde 40’ı Türk markaları olacak. LC Waikiki, Flo, De Facto, Collezione gibi markalarımız orada yerini alacak. Dört Iraklı yatırımcının projesinde, kiralar metrekare başına 50 dolar ve 1 yıllık kiralar çoktan peşin alındı. Basra gelecek vaat eden bir şehir ve burası da ilk AVM’si olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!