Türkmenleri imha hareketi

Güncelleme Tarihi:

Türkmenleri imha hareketi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2014 01:39

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti için Ankara’nın kaderiyle Musul, Kerkük ve tüm Türkmeneli’nin kaderi bir ve aynıdır. Hükümet, IŞİD komplosunu önleyemezse, bildik teslimiyetçiliğini bu konuda da tekrarlarsa felaket kapımızdadır. Hükümet hemen askeri müdahale seçeneği öncelikli olmak üzere, tüm tedbirleri hızla, sırasıyla ve etap etap planlamalı, arkasından da çekinmeden, korkmadan icra etmelidir” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, MYK ve İl Başkanları toplantısı sonrası yaptığı yazılı açıklamada, özetle şöyle dedi:

- “Vahşi terör örgütü IŞİD isimli şebeke; Irak Türkmenlerini can evinden vurmak, hayat ve varlık haklarını imha etmek için harekete geçmiştir. Allah korkusundan ve insan sevgisinden mahrum barbarlar Türkmenlerin ismet-i haremine musallat olmuşlardır. Mesele çok ciddi olup kayıtsızlığa, ipe un seren duyarsızlığa hiç kimsenin tahammülü kalmamıştır. AKP hükümeti, hiçbir bahaneye sığınmadan, Musul Başkonsolosluğumuzu cebren ve şiddetle ele geçiren IŞİD örgütüne haddini bildirmeli ve Türk vatandaşlarını çok acil kurtarmalıdır. Tutsak alınan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kılına zarar gelmemesi amacıyla lazım gelen girişim ve tedbirler somut olarak hayata geçirilmelidir.

Haberin Devamı

- Unutulmasın ki, bugün Musul’a göz koyanlar, yarın Türk vatanının herhangi bir noktasında hak iddia edecek, dahası işgale teşebbüs edebilecektir. Irak’ın kuzeyinde gerçekleşen hadiseler milli vakar ve ruhla ele alınmalıdır. Türkmenler ölüyorsa, Türkmeneli’nin şeref, namus ve iffeti hedef alınıyorsa; buna kalkışanlar, buna yeltenenler, buna ortak olanlar kesinlikle cezasız bırakılmamalıdır. Musul, Kerkük, Süleymaniye ve diğer Türkmen yurtlarına silah çekip Türkmen topraklarını çiğneyenlere Türk milleti bedel ödetecek güçte ve kararlılıktadır.

- Başbakan ve hükümetinin önünde tarihi bir sorumluluk, tarihi bir görev durmaktadır. Başbakan Erdoğan sonuçsuz toplantılarla oyalanacağına, Ankara’dan Türkmeneli’ne Türk devletinin umudunu götürmeli, canileri imha edecek kudreti hemen şimdi harekete geçirmelidir. Türkiye’nin etrafındaki terör kuşağı büyür ve yasa dışı silahlı örgütler zemin ve zaman kazanırsa Türkiye ülkesi ve milletiyle ateşe atılacaktır. Başbakan Erdoğan, yakın dost ve kardeşi Irak eski Cumhurbaşkan Yardımcısı Tarık el Haşimi gibi, Musul’un düşmesini IŞİD zaferi olarak görmüyorsa taşıdığı milli, ahlaki ve siyasi sorumluluğun icabını eksiksiz yerine getirmelidir. Aksi takdirde Türk milleti Başbakan ve hükümetini asla affetmeyecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!