Gül kaymakam adaylarına ödül verdi

Güncelleme Tarihi:

Gül kaymakam adaylarına ödül verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2014 17:40

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 99. Dönem Kaymakam Adaylarını Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Haberin Devamı

Törende İçişleri Bakanı Efkan Ala da hazır bulundu. Gül, düzenlenen törenle dereceye giren kaymakam adaylarına ödüllerini verdi. Ödül alan kaymakam adayları arasında Diyarbakır'ın Kulp İlçesi Şenyayla bölgesinde PKK'lılar tarafından kaçırılan ve 19 ay sonra serbest kalan Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu'da hazır bulundu. Erenoğlu, dönem ikincisi olarak ödülünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den aldı.

Törende kaymakam adaylarına hitap eden Gül; "Sizler, gayet güzel eğitim aldınız. Artık milletin ve devletin hizmetine hazırsınız. Türk devlet sisteminin çatısı mülki idare amirlerini üzerine oturmuş. Mülki idare amirliğinin ilk adımı kaymakamlıktır. Kaymakamlık mesleği bir kariyer mesleğidir... Sizi bu kadar hazırlayıp görev ve sorumluluklar verdikten sonra sizden beklentilerimiz de büyüktür. Mesleğinizin kıymetini bilmeniz lazım. Devletin ve hükümetin ilk kapısı sizsiniz" dedi.

Haberin Devamı

"TÜRK MİLLETİ KENDİNE HİZMET EDENLERİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAZ"

Kaymakam adaylarına tavsiyelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi; "Gittiğiniz yerde yabancı dillerinizi unutmayın, tam tersi ilerletin. Bütün yabancı televizyonları seyredebilirsiniz. Adil olun, eşit olun, küçük yerlerde sakın ha kimseye haksızlık yapmayın. Taraf tutmayın. Fikri, zikri, düşüncesi, farklı inançları, sakın ha kimseye ayrım yapmayın. Odanıza kapanıp, dışarıda olup bitenlere bigane kalırsanız size verdiğimiz emeklere yazık olur. Türk milleti kendine hizmet edenleri hiçbir zaman unutmaz. Hepinize başarılar diliyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!