CHP'li vekilden Merkez Bankası sorusu

Güncelleme Tarihi:

CHPli vekilden Merkez Bankası sorusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2014 15:01

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Merkez Bankası'ndaki görevden almalar ve atamalar Başkan'ın tasarrufu mu yoksa Başbakan'ın tasarrufu mu? Bu iktidar Merkez Bankası'nın özerkliğinin önemini çok acı bir şekilde anlayacak" dedi.

Haberin Devamı

Öztrak, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ülkenin olağanüstü günlerden geçtiğini belirterek, Diyarbakır'da yaşanan bayrak indirme olayı, Türkiye'nin Musul Konsolosluğuna düzenlenen baskın, TIR şoförlerinin kaçırılması gibi gelişmeleri hatırlattı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kurtarılması için hükümetin devlet sorumluluğu içinde atacağı her adımın destekçisi olacaklarını belirten Öztrak, "Bununla beraber dar ve mezhepçi dünya görüşünü dış politikaya yansıtarak, Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürükleyen AKP hükümetinin bu yaşananlar karşısında mutlaka siyasi bir sorumluluğu olmalıdır" dedi.
Komşularla sıfır sorun politikasının sırf soruna, stratejik derinliğin stratejik rezalete dönüştüğünü ileri süren Öztrak, iktidarın yaşanan her olayın sorumluluğunu başkalarına attığını, kendisine ise bir mağduriyet yaratmayı başardığını söyledi.

Haberin Devamı

'EKONOMİYİ OLUMSUZ ETKİLİYOR'

Öztrak, yaşanan gelişmelerin ekonomiyi de olumsuz etkilediğine işaret ederek, şunları kaydetti:
"Sınırları Peşaver'e dönmüş, oradaki temsilcilikleri hedef haline gelmiş, dış politikasını dar bir mezhep penceresinden yakaladığı görüş açısına oturtan ve her an Ortadoğu bataklığına çekilme riski olan bir ülkenin, uluslararası finansal piyasalardaki risk pirimi de yeniden gözden geçirilecektir. Sonunda faturası vatandaşa çıkacak risk primindeki bu artışın sorumlusu, AKP'nin dış politikası ve Dışişleri Bakanı'dır. Hükümet yanlış politikalarının sonuçlarını artık görmeli, suçu memurlara atarak sorumluluktan kaçmak yerine başarısızlığını itiraf etmeli ve gereğini yapmalıdır."
Ekonomik verileri değerlendiren ve hükümetin bu alandaki politikasını eleştiren Öztrak, Merkez Bankası'ndaki görevden alma ve atamalara da değindi.
Öztrak, "Merkez Bankası'ndaki görevden almalar ve atamalar Başkan'ın tasarrufu mu yoksa Başbakan'ın tasarrufu mu? Bu iktidar Merkez Bankası'nın özerkliğinin önemini çok acı bir şekilde anlayacak" dedi.

'KENDİ BÜYÜTTÜĞÜ CANAVARIN SALDIRISINA MARUZ KALDI'

Açıklamalarının ardında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Öztrak, "İktidarın El Nusra militanlarına destek sağladığına ilişkin iddiaların sorulması üzerine "Özellikle IŞİD cephesinin güçlendirilmesi konusunda Türk hükümetinin ciddi katkıları olduğu yönünde çok fazla iddia var. Ama bunlar sonuçta iddia. Soruşturulması, araştırılması lazım, onun için, şu anda bunun üzerinde çok fazla yorum yapmak zor. Ama öyle anlaşılıyor ki hükümet kendi besleyip büyüttüğü canavarın şu anda saldırısına maruz kalmıştır" değerlendirmesinde bulundu.
Öztrak, bir IŞİD komutanını Türkiye'de tedavi edildiği iddialarıyla ilgili soruyu yanıtlarken de "Bir yaralı tedavi etmek tabii ki insani borçtur. Ama teröristse arkasından yakalayıp gereğini yapacaksın. Sen bunu tedavi et yeniden savaş diye al oraya gönder bu olmaz. Bunu kabul edebilmek mümkün değil" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!