Soma'ya duyarlı öğrencilere bakanlıktan plaket

Güncelleme Tarihi:

Somaya duyarlı öğrencilere bakanlıktan plaket
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2014 14:08

Soma'daki maden faciasının ardından yardım kampanyası başlatan, topladıkları paralarla yiyecek dağıtan Savaştepe Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından teşekkür plaketi gönderildi.

Haberin Devamı

Lisenin bahçesinde düzenlenen plaket töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilal Erdoğan, bakanlıktan gönderilen teşekkür plaketini okulun müdürü Veysel Yılmaz'a verdi.

Yılmaz, Manisa'nın Soma ilçesinde elim bir kaza meydana geldiğini belirterek, şöyle dedi:
"Öğrencilerimiz maden kazasının ikinci günü kendi aralarında bir yardım kampanyası düzenleyelim diye müdürlüğümüze müracaat ettiler. İki gün içinde toplanan yardımlarla cenaze evlerinin önüne stant kurdular. Toplanan paralarla bu stantlarda su, yiyecek dağıttılar, pilav ve lokma hayrı yaptılar. Toplamda 2 bin 200 lira civarında yardım topladılar."

Yardım kampanyasını düzenleyen öğrencilerden Cihat Kerem Gündoğan, kampanya ile ilgili şöyle dedi:
"Soma bizim ilçemize çok yakındı. Birçok yakınımızı bu kazada kaybettik. Bizim elimizden bir şey gelmiyordu. Kurtarma faaliyetlerine katılamıyorduk. Bir şeyler yapalım dedik. Aramızda para toplayıp cenaze evlerinin önünde stantlar kurduk. Pilav ayran dağıtımı yaptık, bazı arkadaşlar lokma hayrı yaptı, su dağıttık. Bundan dolayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı okulumuza teşekkür plaketi gönderdi. Biz de onlara teşekkür ediyoruz."

Öğrencilerden Aslıcan Yavaş ise "Olayı duyar duymaz arkadaşlarla bir araya gelip ne yapabilir diye düşündük. Daha sonra okul müdürünün yanına çıktık ne yapabiliriz diye. Öğrenciler arasında para topladık. Bu paralarla gıda yardımı aldık, bunları dağıttık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!