Bülent Arınç'tan ilginç çıkış

Güncelleme Tarihi:

Bülent Arınçtan ilginç çıkış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2014 12:28

IŞİD terör örgütü, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nu işgal etti, Başkonsolos Öztürk Yılmaz dahil, tüm konsolosluk personeli ve ailelerini rehin aldı. Ancak Ankara'da yapılan değerlendirmelerde, IŞİD'in "Türkiye'yi doğrudan hedef almadığı" sonucuna ulaşıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da bu durumu açık ifadelerle dile getirdi. Arınç, "Türkiye’nin bir hedef halinde görülmediği açıktır. Ama konsolosluğa yapılan saldırı elbette Türkiye’ye ayrıca bir anlamı olduğunu göstermez. Hedef noktasında değiliz, bunu açıkça söyleyebilirim" dedi.

Haberin Devamı

NATO SADECE BİLGİLENDİRİLDİ

"Türkiye hedef değil" sonucunu çıkaran Ankara, konsolosluğun işgalinin ardından NATO'yu da acil toplantıya çağırdı.
Ancak Ankara bu toplantıda NATO'dan herhangi bir talepte bulunmadı. NATO'ya sadece durumla ilgili bilgi verildi.
NATO toplantısı için, İttifak'ın "acil tehdit konusunda destek" içeren 4. maddesi, ya da herhangi bir müttefikin saldırıya uğramasının tüm NATO'ya saldırı olarak görülmesini sağlayan 5.maddesi çalıştırılmadı.
Dışişleri kaynakları, 4. maddenin ancak ulusal bir tehdit algılaması olduğunda ve Türkiye'nin bununla başa çıkabilecek ulusal kabiliyeti bulunmadığında çalıştırıldığına dikkat çekerek, "Musul'da yaşananlar konusunda 4. maddeyi çalıştırmaya ihtiyaç duymadık" dedi.

Bülent Arınçtan ilginç çıkış
’ALLAH TAYYİP BEY’E YARDIM ETSİN’

Haberin Devamı

ARINÇ :"SIVIŞALIM GİDELİM DEMEDİK..."

Başbakan Yardımcısı Arınç, Konsolosluğun hedef alınabileceğine ilişkin bilginin Ankara'da mevcut olduğunu söyledi. Arınç, "neden Konsolosluk işgal edilmeden önce boşaltılmadı" sorularını ise şöyle yanıtladı:
"konsolosluğu boşaltalıp bayrağı indirip sıvışalım gidelim. Böyle bir şey olsa Türkiye ne hale gelirdi? O zaman siz bize ne söylerdiniz? Biz son noktaya kadar olayları takip edip içerdeki insanların hayatlarının endişesi için en doğru kararı verdiğimizi düşünüyorum."

"ÇATIŞMADIK ÇÜNKÜ...."

Arınç, MHP Milletvekili Sinan Oğan'ın gündeme getirdiği, "Ankara'da konsolosluktaki güvenlik görevlilerine direnmeyin talimatı verildi" iddiasını da yanıtlayan Arınç, "somun pehlivanlığı yapmıyoruz" dedi.
Arınç, "Eller tetikte beklenmeye başlanmıştır ama kadınlar, çocuklar var. Somun pehlivanlığı yapmıyoruz. Can güvenliği tehlikeye düşer, bilmiyor musunuz? Akıl, yöntem, dış politika onlara çatışın talimatı mı verir, yoksa güvenli bir şekilde terk edin talimatı mı" dedi.
Arınç, Türkiye'nin "sıvışalım, gidelim" mantığıyla konsolosluğu boşaltmadığını da vurguladı.

BELGELER YOK EDİLDİ

Konsolosluk İŞID tarafından işgal edilmeden önce, görevlilerin tüm belgeleri imha ettiği de basına yansımıştı. Arınç bu haberleri de,"içeride yapılması gereken her şey yapılmıştır" sözleriyle doğruladı.

Haberin Devamı

"DESTEK VERMİYORUZ, MİLİTAN GÖNDERMİYORUZ"

Arınç, özellikle Batı basınında çıkan,"Türkiye İŞID ve benzeri aşırı örgütlere malzeme desteği sağlıyor, lojistik destek veriyor, ayrıca bu örgütlere katılmak isteyenleri topraklarından geçiriyor" iddialarını da tek tek yanıtladı. Arınç'ın yanıtları şöyle;

* TÜRKİYE'NİN IŞİD'LE İLİŞKİSİ VAR İDDİASI- "Biz kesinlikle herhangi bir şekilde bu örgütlerle ilişki içinde değiliz. BMGK'nın terörle mücadele konusunda ve finansman konusunda aldıkları bütün tedbirlere biz uyuyoruz"
* TÜRKİYE MİLİTANLARA GEÇİŞ İZNİ VERİYOR İDDİASI-" Avrupa'dan da dahil olmak üzere bazıları cihatçı anlayışları sebebiyle çatışma noktalarına gidebilir uyarısı yapılmakta. Biz sınırlarımızda tedbir aldık."

Haberin Devamı

* TÜRKİYE AŞIRI ÖRGÜTLERE SİLAH YARDIMI YAPIYOR İDDİASI- "Türkiye'den insani yardım dışında dışarda çarpışan bu örgütler, Özgür Suriye Ordusu dahil olmak üzere, silah yardımı ve silahlı güç geçişine izin verilmemiştir. Biz sınırlarımızda tedbir aldık. Bu sınırların bir kısmı da başka güçlerin elinde. Türkiye'den yardım gitmiş midir sorusuna kesinlikle hayır diyoruz. "

BAKMADAN GEÇME!