Denizlili öğrencilerden uluslararası başarı

Güncelleme Tarihi:

Denizlili öğrencilerden uluslararası başarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2014 01:25

DENİZLİ İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Kemal Bacak ile Merve Şahin, internet üzerinden yapılan Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nda birincilik ve ikincilik kazandı. Antalya'da internet üzerinden yapılan yarışmaya 14 ülkeden 15 bin 345 öğrenci katıldı.

Haberin Devamı

Türkiye, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Ukrayna, Macaristan'ında aralarında bulunduğu 14 ülke tarafından uluslararası düzeyde bu yıl onuncusu düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'na 15 bin 345 öğrenci katıldı. İnternet üzerinden yapılan yarışmada Denizli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi'nden 37 öğrenci Almanca, İngilizce, Biyoloji, Matematik ve Coğrafya alanlarında finale kaldı. Bu öğrencilerden Kemal Bacak, İngilizce alanında altın madalya ile birinciliği, Merve Şahin'de gümüş madalya ile ikinciliği kazandı.

Kente gurur yaşatan iki öğrenci, İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz'u ziyaret etti. Oğuz, "Eğitimin her alanında öğrencilerimiz büyük başarılara imza atıyorlar. Öğrencilerimizin bu başarılarının arkasında başta öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve ailelerimizin büyük katkısı var. Uluslararası yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!