Bir insana bu yapılmaz

Güncelleme Tarihi:

Bir insana bu yapılmaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2014 09:44

Ford fabrikasından malulen emekli olan Zeki Çakmak, kolunun iltihap kapması sonucu yattığı hastanenin tutumundan şikayet edince azarlanarak evine gönderildiğini iddia etti. Kolu her gün daha da kötüleşen 71 yaşındaki yaşlı adam yetkililerden yardım bekliyor.

Haberin Devamı

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan malulen emekli 71 yaşındaki Zeki Çakmak, birçok hastalığının yanı sıra iltihap kapan kolu tedavi edilmeden eve gönderildiğini iddia ederek dert yandı. “Bunca yıl ben bu ülkeye emek verdim, vergi ödedim, ben bunları hak etmedim” diye konuşan Zeki Çakmak, yetkililerden yardım istedi. Yaklaşık 25 yıl çalışan Çakmak, trafik kazası sonucu belinden sakatlandı. Yüzde 100 sakat raporu olan Zeki Çakmak aynı zamanda astım hastası.

AZARLAYIP EVE GÖNDERDİLER

Bir insana bu yapılmaz

Zeki Çakmak'ın kızı Filiz Çakmak başlarından geçenleri anlatarak şu iddialarda bulundu: “Babam geçirdiği trafik kazası sonucu malulen emekli oldu. Aynı zamanda astım hastası olan babamın kolu şişmeye başladı. Hastaneye gittik ve kolunun iltihaplandığını söylediler. Bir ay hastanede yattı, üç kez peş peşe üç ameliyat geçirdi. Daha sonra kolu daha kötü duruma geldi, biz ilk ameliyat olduğu hastanede mikrop kaptığını düşünüyoruz. Kendisinin hem normal hem de özel hastalık sigortası olmasına rağmen hastanede kendisiyle ümidi kesmişlercesine ilgilenmediler. Ona normalde hijyenik ortamda bir bebek gibi bakmaları ve yıkamaları gerekirken pis bir odada tek başına terk ettiler. Acil durumlarda hasta bakıcıyı çağırdığında yaklaşık bir saat bekliyordu. Biz de bu duruma isyan ettik ve sonunda tartıştık. Hastaneden babamı azarlayarak çıkardılar ve bu halde eve gönderdiler. Babam yaşlı bir adam, bunların hiç birini hak etmedi. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Gerekirse hukuki yollardan hakkımızı arayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!