Okullarda tatil zili çalıyor

Güncelleme Tarihi:

Okullarda tatil zili çalıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2014 01:27

Başkent’te bugün çalacak son ders ziliyle 922 bin 531 öğrenci karnelerini alacak. Öğrenciler, yaklaşık sekiz ay süren eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu, üç aylık yaz tatilinde atacak.

Haberin Devamı

Okullarda idari personelin kesintisiz olarak hizmet vermeye devam edeceğini belirten Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, “Bir milyona yakın öğrencimiz bugün karne alacak ve başarılarını, hak ettikleri bir tatille kutlayacak. 2 bin 351 okulda eğitim veren toplamda 60 bin 654 öğretmenimiz ise, 1 Temmuz itibariyle tatile girecek” dedi.
Ankara için, 2013- 2014 eğitim öğretim yılının oldukça verimli, başarılı ve olumlu geçtiğini ifade eden Bozkurt, şunları söyledi:
“Bu yıl YGS’de dört puan türünde de birinci ilimizden çıktı. İlk yüzde altmış civarında öğrencimiz var. Bunun haricinde genel başarı sıralamasında geleneği bozmadık. YGS’de, her puan türünde, en başarılı ilk 10 il arasında yerimizi geliştirerek koruduk. Bu öğretim yılında da yine Ankara’mıza yüzlerce yeni derslik kazandırdık. ‘Eğitime yüzde 100 destek’ kampanyası kapsamında devlet- vatandaş işbirliğini oldukça verimli çalışmalarla sürdürdük.

Haberin Devamı

DAVRANIŞ NOTLARINI DA ÖNEMSİYORUZ

Karnesinde kırık notu olanlar, bundan gerekli dersi çıkarıp çözümüne çalışmalı. Emeksiz yemek olmayacağını hepimiz biliyoruz. Bütün öğrencilerimiz, onları çok sevdiğimizi, onlara çok değer verdiğimizi, yönetim anlayışımızda eğitim merkezine onları koyduğumuzu bilsinler. Aynı şekilde sevinenler de düzenli çalışmayı sürdürmelidir ki, başarının devamı gelsin. Bizim arzuladığımız, matematiksel ve kağıt üstünde başarı değil, kaliteli, iyi insan yetiştirmeye yönelik nitelikli başarıdır. İnsani erdemler konusunda başarılı ve örnek kişiler yetiştirmedikten sonra yaptığınız işin hiçbir anlamı kalmaz. Biz karnenin solundaki ders notları kadar sağındaki davranış notlarını da çok önemsiyoruz. Gerçek başarı, ikisini birleştiren başarıdır.”

SEVGİNİZİ HİSSETTİRİN

Anne ve babalara da tavsiyelerde bulunan Erol, “Çocuklarınızla ilgilenin, birlikte ve kaliteli zaman geçirin, onlara özel olduklarını hissettirin. Her zaman en çok sevenin ve en çok güvenebileceğinin sizler olduğunu onlara fark ettirin. Sevgiyi sizde bulamadıkları için başka yerlerde aramasınlar. Anne- babasından korkan değil, onları gerçekten çok seven çocuklar olmalarını sağlamak sizin elinizde. Eğitimin her aşamasında başarı için güven, beraberlik ve motivasyon çok önemli” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!