Melike öğretmene okulundan vefa

Güncelleme Tarihi:

Melike öğretmene okulundan vefa
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2014 14:49

Sivas'ta yaklaşık 6 ay önce gribal enfeksiyon teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren müzik öğretmeni Melike Altuğ'un ismi, görev yaptığı Süleyman Demirel Ortaokulu'ndaki müzik dersliğine verildi.

Haberin Devamı

Dersliğin açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, "Geçtiğimiz aylarda, değer verdiğimiz ve görevinde çok başarılı Melike öğretmenimizi beklemediğimiz bir anda rahatsızlığından dolayı kaybettik. Müzik dersliği olarak görev yaptığı sınıfa ismini vererek onun adını bu okulda yaşatmak istedik" diye konuştu.

Melike öğretmenin, ölümünden birkaç gün önce "Gönüllü Öğretmenler Korosu"nda türküler söylediğini hatırlatan Akpınar, "Görevinde bütün arkadaşlarımız gibi o da özveriyle çalışan bir arkadaşımızdı. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.

Süleyman Demirel Ortaokulu Müdürü Doğan Duman da okulda 1999 yılından itibaren müzik öğretmeni olarak görev yapan Melike Altuğ'un ismini yaşatmak istediklerini belirterek, Altuğ'un adını dersliğe verdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından "Melike Altuğ Müzik Dersliği"nin açılışı yapıldı. Turan Akpınar, Doğan Duman, Melike öğretmenin eşi Umut Altuğ, annesi Nuran ve babası Halil Taşkın ile öğretmen ve öğrenciler, dersliği gezdi.

Melike öğretmenin fotoğrafının bulunduğu ve girişinde "Seni hiç unutmayacağız" yazısının yer aldığı dersliğin tefrişatının, Altuğ'un eşi Umut Altuğ tarafından yaptırıldığı belirtildi.

Müzik öğretmeni Melike Altuğ (38), gribal enfeksiyon teşhisiyle tedavi gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 23 Ocak'ta yaşamını yitirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!