40 bin öğrencilik kampüsün temeli atılıyor

Güncelleme Tarihi:

40 bin öğrencilik kampüsün temeli atılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2014 01:27

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 40 bin öğrenci kapasiteli olarak planlanan Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin de temelini atıyor. Fen, sağlık ve sosyal bilimler alanında güçlü bir araştırma üniversitesi olacak şekilde yapılandırılacak üniversite, Selçuklu mimarisiyle inşa edilecek.

Haberin Devamı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 40 bin öğrenci kapasiteli olarak planlanan, 3 bin 500 dönüme inşa edilecek Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin temelini atıyor. İdare, uluslararası bilim merkezine dönüşecek, 40 bin öğrenci kapasiteli planlanan Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin ihalesini tamamlayarak, yüklenici firmayla sözleşme imzaladı. Çubuk'ta Esenboğa Havalimanı'na yaklaşık 4,5 kilometre mesafede kurulacak üniversite kampüsü, Selçuklu mimarisinde tasarlandı. Fen, sağlık ve sosyal bilimler alanında güçlü bir araştırma üniversitesi olacak şekilde yapılandırılacak üniversitede toplam 12 fakültenin kurulması planlanıyor. Kampüste ilk aşamada, insan ve toplum bilimleri, hukuk ile doğa ve mühendislik fakülteleri, laboratuvarlar binası ve teknik bina gibi yapıların ihalesi gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

3 BİN 500 DÖNÜMLÜK ALANA KURULACAK

Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin yeni kampüsü 3 bin 500 dönüme inşa edilecek. Kampüs arazisinde bin 500 dönüm, yapılaşma için ayrıldı. Bu alanda, üniversitenin akademik ve idari birimleri bulunacak. Kalan arazi ise "gelişme bölgeleri, rekreasyon alanları, sosyal yaşam ve ormanlık bölgeler" olarak değerlendirilecek. Kampüs sınırlarında, ormanlaştırılacak alanlar için yaklaşık 450 dönüm ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!