Kılıçdaroğlu, Meclis'te HDP ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu, Mecliste HDP ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2014 11:45

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi görüşmelere devam ediyor.

Haberin Devamı

CHP heyetinde, Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Akif Hamzaçebi ile Gürsel Tekin ve Erdoğan Toprak da bulunuyor.

Kılıçdaroğlu'nu HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken karşıladı. Kılıçdaroğlu'nu, HDP Grubu odasına girerken ise Eşbaşkanlar Ertuğrul Kürkçü ile Sebahat Tuncel Karşıladı. Görüşmede, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da hazır bulundu.

BULUŞMADAN KARELER

30 dakika süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Kürkçü, kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, "Esasen görüşmemizin merkezinde önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda düşünce ve anlayışlarımızı, niyetlerimizi karşılıklı olarak ifade etmek ve görüş alışverişinde bulunmak vardı. Bizler BDP ile birlikte önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turunda kendimizin adayı ile yarışacağımızı, ancak CHP’nin de bizim zihniyetimize yakın bir aday, bizimle aynı değerleri paylaşan bir aday göstermesi halinde ikinci turda seçeneksiz olmayabileceğimiz karşılıklı konuştuk. Şimdiden hiç kimsenin ikinci tura kalacağı, ya da kalmayacağı garanti değil. Bizde CHP’de kalabilir. Her iki durumda da Cumhurbaşkanlığına taşıyacağımız kişinin halkların eşitliğine, eşit yurttaşlık anlayışına, halkların kardeşliğine, katılımcı demokrasiye, insan haklarına, uluslar arası ve iç barışa inanan ve devleti ve devlet kurumlarını bu yönde sevk ve idare edecek, yeni bir eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik bir anayasanın yaratılması için birinci günden itibaren çaba göstererek kadınların haklarını, ezilenlerin artık ezilmediği bir dünyada yaşamaların imkanlarını garanti altına alabilecek bir kapasiteyi Cumhurbaşkanlığına taşımak istediğimiz belirttik. Bu görüşmemizi tamamladık. Yararlı olduğunu düşünüyoruz. Partimiz hakkındaki bir dizi ön yargının varlığını burada gözlemlemiş ve bunların giderilmesine katkıda bulunmuş olduğumuzu ümit ediyorum ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yararlı bir görüşme oldu" dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, ziyaretle ilgili şunları söyledi: "HPD ile sayın başkanlarla güzel bir görüşme yaptık. Cumhurbaşkanlığı süreciyle ilgili olarak karşılıklı düşüncelerimizi birbirimize aktardık. HDP kendi adayını göstereceğini ifade etti. Dolayısıyla biz çok daha geniş bir uzlaşmadan, bir toplumsal uzlaşmayla bir aday çıkarabilirmiyiz düşüncemiz vardı. Sonuçta Türkiye’nin demokratikmeşmesi, demokrasinin gelişmesi, kadın-erkek eşitliği, yaşanan sorunlara karşı daha duyarlı olan bir Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda bizde üstümüze düşeni yapacağız, aynı duyarlıkları göstereceğiz. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak kişinin konuşması, tavrı, zerafeti, topluma örnek olması bizimde aradığımız temel unsurlardan biridir. Bu nedenle karşılıklı düşüncelerimizi paylaştık. Sayın başkanlara teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

Musul’daki gelişmelerin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Saat 14.00’de sayın Davutoğlu gelecek ve sonra düşüncelerimi açıklayacağım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!