Topbaş Berlin’i kapıdan çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Topbaş Berlin’i kapıdan çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2014 11:01

İstanbul’un kardeş şehri Berlin’in Meclis Başkanı Ralf Wieland ve beraberindeki milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak gittiği İstanbul’da kapıda kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bir gerekçe göstermeden görüşmeyi son dakikada iptal etti.

Haberin Devamı

BERLİN ile İstanbul 25 yıldan beri iki kardeş şehir. Kardeş şehir çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Berlin Eyalet Meclis Başkanı Ralf Wieland başkanlığındaki milletvekili heyetini İstanbul’a davet etti. Wieland ve mecliste grubu bulunan partilere mensup milletvekillerinden oluşan heyet, pazartesi günü İstanbul’a uçtu. İstanbul’da yoğun bir program yapan heyet, salı günü Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüşecekti. Ancak görüşme son anda iptal edildi. Topbaş, heyet ile görüşmek istemedi. Berlin Meclisi Basın Dairesi, konuyla ilgili sorumuza “İstanbul ile Berlin kardeş iki şehir. Bu yıl da 25. yılımızı kutluyoruz. Bu çerçevede Berlin Eyalet Meclis Başkanı Ralf Wieland başkanlığındaki heyet İstanbul’a gitti. Randevular ise iki ay önceden kesinleşti. Ancak sayın Topbaş son anda randevuyu iptal etti” dedi.

NEDENİ GEZİ PLATFORUMU MU

İptalin arkasında heyetin, Gezi Parkı Platformu yöneticileriyle de bir araya gelmek istemelerinin etkisi ol­duğu sanılıyor. Bu yöndeki bir soruya ise basın dairesi “Heyet sadece resmi görüşmeler için İstanbul’a gitmedi. Şehircilik ve planlama ile ilgili bilgiler de alındı. Kentteki önemli projeleri ve sivil toplum örgütleriyle de görüşme yapıldı. Bu da zaten programda vardı. Gezi Parkı Platformu temsilcileriyle de bugün öğleden sonra (dün) görüşü­lecekti” dedi. Topbaş’ın görüşmeyi iptal ettiği heyette Berlin Eyalet Meclis Başkanı Ralf Wieland’ın yanı sıra, mil­litvekilleri Anja Schillhaneck (Yeşiller), Andreas Gram (CDU), Dennis Buchner (SPD), Martin Delius (Korsanlar Par­tisi), Claudia Haemmerling (Yeşiller), Karin Halsch (SPD), Ellen Haussdörfer (SPD), Clara Herrmann (Yeşiller), Ande Jauch (SPD) ve Dr. Robben Juhnke (CDU) vardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!