İşte o büyük hatanın sonucu

Güncelleme Tarihi:

İşte o büyük hatanın sonucu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2014 09:55

Türkiye’nin vergi rekortmenleri listesinde 54’üncü sırada yer alan Antalya’daki parça bez satıcısı Adnan Turgut’un 3 milyon 416 bin 219 lira hesaplanan hatalı vergisi düzeltildi. İnceleme sonucu gerçek vergi tutarının 1509 lira 85 kuruş olduğu belirlendi. İlk başta hesaplanan vergi ile revize edilen vergi arasında 2263 kat bir fark ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Antalya’da geçen Aralık ayında bir apartmanın zemin katında 110 metrekare işyeri açan Adnan Turgut, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nca açıklanan Türkiye’nin 2013 yılı vergilendirme dönemi Gelir Vergisi bakımından ilk 100 rekortmeni arasında 54’üncü sırada gösterildi. Hem işyeri hem de evi kira ve aylık cirosu 10 bin lira civarında olan Adnan Turgut’un, Türkiye’nin en zenginleriyle aynı listede gösterildiği 3 milyon 416 bin 219 TL’lik tahakkuk eden hatalı vergi tutarına ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığı, Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı Üçkapılar Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne uzman ekip gönderdi. Parça bez satıcısı Turgut’un hatalı hesaplanan vergi tutarına ilişkin uzman ekip, Turgut’un işyeri, muhasebecisi ve Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı’nda incelemelerini tamamladı.

Haberin Devamı

SABANCILARLA AYNI LİSTEDE

Listede Sabancı, Konukoğlu gibi ailelerden çok sayıda ismi, Cem Yılmaz, Kıvanç Tatlıtuğ gibi ünlüleri geride bırakan Adnan Turgut’un yapılan inceleme sonucunda matrahı 9 bin 781 lira 69 kuruş, tahakkuk eden gerçek vergi tutarıysa 1509 lira 85 kuruş olarak hesaplandı. Ödemesi gereken gerçek tutar Turgut’a bildirildi. Adnan Turgut, muhasebecisinin eski para hesabına göre yaptığı fazla üç sıfır hatasının yanı sıra, miktarın da fazla hesaplandığının belirlendiğini söyledi.

ANNESİ KIZDI: NE İŞİN VAR TELEVİZYONLARDA

Vergi hatası nedeniyle Türkiye’de 54’üncü sırada yer aldığına ilişkin haberlerin birçok televizyon ve gazetede yayımlanması üzerine Malatya’da oturan annesinin de aradığını anlatan Turgut, "Annem ’Ne işin var televizyonlarda, sen oralarda yanlış işler mi yapıyorsun’ diye bana kızdı. Anneme kötü bir şey yapmadığımı, vergimin hatalı hesaplandığını söyledim, ama bana çok kızdı" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!