Şoförü cezaevinde Seki’den haber yok

Güncelleme Tarihi:

Şoförü cezaevinde Seki’den haber yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2014 07:13

Haberin Devamı

“Kokain satın alıp içmek” ve “Başkalarına uyuşturucu temin etmek” suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay taraıfndan onan ve 30 Mayıs 2014’de hakkında yakalama kararı çıkartılan şarkıcı Deniz Seki bütün aramalara rağmen bulunamazken, aynı dosyadan hükümlü olan Seki’nin şoförü Mecit Çam geçtiğimiz günlerde Gebze’de teslim oldu. Hakkında çıkartılan yakalama kararından iki gün sonra teslim olan Çam, infaz savcılığındaki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

6 YIL 3 AY HAPİS

Şoförü cezaevinde Seki’den haber yok

Kapatılan İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonunda Seki, “Kokain satın alıp içmek” ve “Başkalarına uyuşturucu temin etmek” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Aynı davanın sanıkları arasında yer alan Seki’nin şoförü Mecit Çam ise 3 yıl 1,5 ay hapis cezası almıştı. İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen karar Seki’nin avukatı ve Cumhuriyet savcılığının itirazı üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 10’uncu Ceza Dairesince bozulmuştu. Ancak bu karara da yapılan itiraz nedeniyle dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gönderilmişti. Yargıtay Ceza Genel Kurulu da oy çokluğu ile İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesince verilen kararın onanmasına karar vermişti.

Haberin Devamı

24 SAATTE YAKALAMA KARARI

Şoförü cezaevinde Seki’den haber yok

Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun onama kararının ardından dosya 29 Mayıs 2014’de TMK 10’la yetkili mahkemeler ile ÖYM’lerin kapatılmasının ardından İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyalarının nakledildiği İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelmişti. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesince yapılan karar kesinleşme işleminin ardından dosya infaz savcılığına gönderilmişti. İnfaz savcılığı da bir gün sonra 30 Mayıs 2014’de Seki’ ve Çam’ın da arasında bulunduğu 8 kişi hakkında yakalama kararı çıkartmıştı.

Haberin Devamı

2 GÜN SONRA TESLİM OLDU

Seki 4 adreste yapılan aramalara rağmen bulunamazken şoförü Mecit Çam yakalama kararından 2 gün sonra Gebze Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu. Çam Gebze infaz savcılığındaki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi. Deniz Seki ise hakkında çıkartılan yakalama kararının üzerinden 11 gün geçmesine rağmen infaz savcılığına herhangi bir belge sunmadığı ve bununla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!