Reza’yı sal, Deniz’i hapset!

BEN hâlâ finallerime giriyorum.

Haberin Devamı

Sizi, geçenlerde yazdığım Deniz Seki yazısına gelen yorumların bir kısmıyla baş başa bırakıyorum.
Dün Kelebek’te haberi vardı, herkes “Kararı onanan Deniz Seki nerede? Hapse ne zaman girecek?” diye merak ediyor. Oysa bence sorulması gereken soru:
Acaba bu ülkede hapse girmesi gereken Deniz Seki mi olmalıydı?
Hepinize görüşlerinizi açıkladığınız ve bu sınav döneminde beni idare ettiğiniz için teşekkür ediyorum...



BU NASIL İŞ!



Reza’yı sal, Deniz’i hapset, bu nasıl iş anlamadım! (Ebru B.)
-Evet, tam da bu. Kimse anlayabilmiş değil.

Reza’yı sal, Deniz’i hapset
KAÇMASI EN AKILLICA


Kaçması en akıllıca! Hayırsever Reza Zarrab için adalet üretiliyor, Deniz Seki niye adalete uysun? Bu ülkede adalet olsa Deniz Seki cezasını çeksin derim, ama bu hukuksuz düzende böyle bir şeyi asla savunamam. (Can C.)
-Hımmm... Demek siz de eşitsiz adalete karşısınız! Bir işe yaramıyor olsa da, bu konuda aynı taraftayız...



İMKÂNSIZ MI?



“Sizin aklınız, bu kadının uyuşturucu ticareti yaptığına, yapacağına, böyle bir şeye ihtiyacı olduğuna yatıyor mu? Sokakta yürüyen insanları çevirin sorun, bir tanesi bile, “Evet, bu işin ticaretini yapmıştır!” demez, böyle bir şeye inanmaz. “Bir köşe yazarından beklenmeyecek tarzda bir ifade. Neden olmasın? İmkânsız mı? Tonlarca parası olduğu halde yasadışı işler yapan zenginler, ünlüler, işadamları yok mu bu dünyada? (Cihat Ş.)
-Var tabii. Ama genel geçer bir durum değil. İstisnaları kural gibi algılamamak lazım. O zaman siz da bana, somut delilerle bu işin ticaretini yaptığını kanıtlayın. Kime satmış, kaç paraya satmış? Sorun şu: Bu ülkede adalet herkese farklı işliyor. İtirazımız buna.

HAKSIZLIK

Haberin Devamı

Bizim söyleyecek bir şeyimiz kalmadı artık! Ona yapılan haksızlığa üzülmekten, ağlamaktan, karşı çıkmaktan başka. Umutlarını, yaşamını, bitirmeye çalışıyorlar. Resmen canını almaya uğraşıyorlar! Bu ona reva mı? Son sözüm, düşmez kalkmaz sadece bir Allah. Herkes ona hesabını verecek. (Furkan T.)
-Haklısın Furkan. Deniz Seki’ye özel bir düşmanlık var. Bu hissediliyor. Ama işimiz Allah’a kaldıysa, bu dünyada yandık demektir!

Haberin Devamı

ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE TEMİN

Mahkeme kararını incelerseniz, “uyuşturucu ticareti yaptığı” için değil, “3. kişilere (arkadaşlarına) uyuşturucu temin ettiği” için cezalandırıldığını görürsünüz. Kanunda uyuşturucu ticareti yapanlar da, ticaretini yapmadan sadece temin edenler de aynı cezayı alıyor. Yani mahkeme kararında, kanunun uygulanması bakımından bir hata yok. Ama bu ülkede, herkesin kanun ve mahkemeler önünde eşit olmadığı şeklindeki eleştirinize katılıyorum. (Barış Y.)
-İşte adil olmayan nokta bu. Allah aşkına temin etmekle, ticaretini yapmak aynı şey olabilir mi? Bir insanın arkadaşına sigara ikram etmesiyle, sigara ticareti yapması aynı şey mi? Sokakta insanlara kokain mi sattı ki bu kadın, ticaretini yapmış sayılıyor? Ayrıca, kanun herkese eşit şekilde uygulanmadığı sürece, haklı olarak herkes itiraz edecektir. Çünkü bu ülkede adamına göre ceza var!

Haberin Devamı

ÜLKE VİCDANINI KAYBETTİ

Bu ülke inancını, vicdanını, benliğini kaybetti. Bu kadın, kara para aklayıp Meclis’teki birkaç kişinin cebini doldursaydı, ondan şereflisi olmazdı. (Nagihan)
-Haklısınız. Üzücü ama ne yazık k böyle...

BİTİM KADAR SEVMEM AMA...

Deniz Seki’yi bitim kadar sevmem. Hataları benim affedebileceğim türden değil. Ancak haksızlığa uğraması da görmezden gelinecek gibi değil. Bu olayı insanlara unutturmayalım. Maalesef, her şeyi çok çabuk unutuyoruz. Yazık, içeride yattığıyla kalacak. (Belma B.)
-Doğru, içeride yattığıyla kalacak. Ergenekon sanıkları 5 yıl yattılar ve yattıklarıyla kalmadılar mı? Balyoz sanıklarının haksız yere yattığını herkes kabul ediyor ama kimse bir şey yapamıyor, böyle bir ülke oldu burası...

Haberin Devamı

NEYİN HIRSI BU!

Bu ülkede çocuk tacizcileri dışarda ellerini kollarını sallayarak yeni avlar ararken, bir sürü sapık masum insanların kanını içerken, gücü sadece kadına yeten bir sistemimiz var elhamdülillah. Hatalı bile olsa cezasını çekti. Neyin hırsıdır bu. (Nursen D.)
-Bir bedel ödüyor Deniz Seki ama neyin bedelini ödüyor bilmiyoruz.

GÜNAH KEÇİSİ

Gerçek satıcılar, baronlar, hırsızlar, tecavüzcüler, katiller ortalarda gezerken Deniz seki, “günah keçisi” oldu. Türkiye de yakasına yapışacak kimse kalmadı bir Deniz Seki! Vurun abalıya! (Zehra B.)
- Evet, bir tek yakasına yapışacak Deniz Seki vardı, onu da hallettiler. Günah keçisinin önde gideni oldu hem de.

MASUM DEĞİL

Haberin Devamı

Uyuşturucu satan birini de savunmayın. Türkiye’de çığ gibi büyüyen ama kimsenin ilgilenmediği uyuşturucu gerçeği var. Deniz Seki masum değil ve saklanıyor. İçmek ayrı şeydir, satmak ayrı, sizin de çocuğunuz var. (Nuray R.)
- Sizinki de insafsızlık değil mi? Nereden biliyorsunuz sattığını? Temin etti diye bir laftan üç buçuk yıl daha yatırıyorlar kadını. İçtiğini kabul etti, onun da cezasını çekti. Bu ülkede bir sürü içici affedildi, serbest bırakıldı, Deniz’in durumu neden farklı?

Yazarın Tüm Yazıları