Bayrak skandalında bir tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Bayrak skandalında bir tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2014 20:45

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, bayrak indirilmesiyle ilgili gözaltı süresi uzatılan bir kişinin çıkarıldığı mahkemede tutuklandığını söyledi.

Haberin Devamı

Başsavcı Solmaz, tutuklanan şüphelinin bayrak indiren kişiye yardım ettiği için tutuklandığını söyledi.

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde yol kesme eylemlerinde silahla vurularak ölen Ramazan Baran, cenaze töreni sonrasında bir grup, 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı’nın nöbetçi kulübesini taşlamıştı. Olaylar sırasında yüzü maskeli bir kişi de bayrak direğine tırmanarak asılı olan Türk Bayrağı’nı indirdi. Bayrağın indirilmesinin ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Soruşturmada gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’ü savcılıktaki soruşturmasının ardından serbest bırakıldı. Savcı 1 kişi için ek gözaltı süresi istemişti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, gözaltındaki şüphelinin bugün sevk edildiği mahkemede tutuklandığını söyledi. Başsavcı Solmaz, tutuklanan kişinin bayrağı indiren değil, ona yardım eden kişi olduğunu söyledi. Öte yandan bayrağı indiren kişinin kimliğinin tespit edildiği, yakalanması için arama çalışmasının başlatıldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!