Frankfurt Belediyesi aşırı sağcı çalışanı işten çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Belediyesi aşırı sağcı çalışanı işten çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2014 11:57

Almanya'nın Frankfurt Belediyesi, aşırı sağcı Milliyetçi Demokratik Parti (NPD) yöneticisi olan belediye çalışanının işine son verdi.

Haberin Devamı

Frankfurt Belediyesi'nden yapılan açıklamada, işçi bulma merkezinde çalışan Stefan Jagsch'ın aşırı sağcı NPD'nin Hessen Eyalet teşkilatı başkanvekili olduğuna işaret edilerek, "Bu kişi NPD'de üst düzey yönetici olarak partinin ideolojisini ve hedeflerini temsil ediyor. NPD yabancı düşmanlığı ve ırkçı programıyla Almanya'nın özgür, demokratik temel düzeninde hareket edemez" denildi.

Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, belediye çalışanlarının tartışmasız bir şekilde demokratik değerlere bağlılıklarını göstermesi gerektiğini kaydetti.

NPD yöneticilerinden Stefan Jagsch'ın Frankfurt Anakent Belediyesi'nde çalışıyor olması geçen ay yerel basında büyük tartışmalara yol açmıştı. Frankfurt-Höchst'te iş bulma merkezinin danışma bölümünde görev yapan Jagsch'ın, işsizlere ve sosyal yardım alanlara ilişkin kişisel verilere ulaşma hakkına sahip olması tartışmaları artırmıştı.

Mayıs ayında yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde bir milletvekili çıkarma hakkı kazanan NPD, seçim kampanyası boyunca göçmen ve yabancı karşıtı propaganda yürütmüştü. Almanya Anayasa Mahkemesi, NPD'nin kapatılması talebiyle geçen yıl yapılan başvuruyu değerlendirmeye devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!