Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2014 16:07

EDİRNE’de, mafya hesaplaşmasında, iki grup arasındaki silahlı çatışmaya müdahale etmek isterken arada kalıp, vurularak şehit olan polis memuru 33 yaşındaki Hüseyin İmrağ, memleketi İzmir’de toprağa verildi. Cenaze namazı öncesi şehit polisin anne ve babası Türk Bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit babası Enver İmrağ, "Türk bayrağı sana ne çok yakıştı oğlum. Devletini ve bayrağını çok severdin" demesi yürekleri burktu.

Haberin Devamı

Edirne’de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli 3 yıllık polis memuru Hüseyin İmrağ, geçen pazartesi günü iki silahlı grubun çatışmasına müdahale ettiği sırada kalbinden vuruldu. Mafya hesaplaşması olduğu anlaşılan çatışmada ağır yaralanan İmrağ, hastanede yaşamını yitirdi.

Memleketi İzmir’e getirilen şehit İmrağ için, Buca İlçesi Şirinyer semtinde yeralan Darul Kuran Camii’nde öğlende cenaze töreni düzenlendi. Törene, İzmir Vali Yardımcısı Zülküf Dağlı, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, CHP’li Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, polis ve askeri yetkililer, aile fertleri ve vatandaşların katıldı. Törende şehit polis memuru Hüseyin İmrağ’ın babası Enver İmrağ ve annesi Fatma İmrağ, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü, oğullarının fotoğrafını defalarca öptü.

Haberin Devamı

Baba Enver İmrağ, tabutun başında "Türk Bayrağı sana ne çok yakıştı. Devletini de bayrağını da çok severdin" dedi. Anne Fatma İmrağ ise "Güzel oğlum, evladım" diyerek ağladı. Sağlık ekipleri cenaze boyunca anne, baba ve şehidin eşi 4 aylık hamile Hüsne İmrağ’ın sağlık durumlarını sürekli kontrol altında tuttu. Tansiyonları ölçüldü. Su ve meyve suyu içirildi.

Cenaze namazını İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu kıldırdı. Muslu, şehitlikle ilgili yaptığı konuşmada Allah’ın herkesin şehitlik mertebesine ulaşmasını nasip etmesini diledi. Ardından şehit polis memuru için cenaze namazı kılındı. İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, cenaze namazı kılınacağı sırada, şehit polis memurunun çerçeveli fotoğrafını tabuta doğru çevirdi. Namazın ardın fotoğrafı tekrar cemaate doğru döndürdü.

Cenaze namazı sonrası şehidin tabutu polis meslektaşları tarafından omuzlara alındı. Kortejin önünde Şehit Hüseyin İmrağ’ın fotoğrafı, ardında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın gönderdiği taziye çelenkleri, devamında tabutun yeraldığı kortej cenaze aracına kadar yürüdü. Bu arada şehidin eşi Hüsne İmrağ’ın gözyaşları içinde kaldı, zorlukla, kardeşinin desteğiyle yürüyebildi. Şehit polisin memurunun cenazesi daha sonra Urla Mezarlığı’nda toprağa verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!