Ailesi aramızdaki yaş farkını sorun yapıyor

Sevdiğim adamla aramızda 13 yaş farkı var. Birbirimizi çok seviyoruz ancak sevgilim ailesinin olumsuz konuşmaları yüzünden gelgitler yaşıyor.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, ben 42 yaşında, iki üniversite bitirmiş, oldukça kültürlü, sağlam karakterli ve zarif yapılı bir kadınım. Bugüne kadar hiç evlenmedim. İki buçuk yıldır hayatımda benim gibi öğretmen olan biri var. O benden 12 yaş küçük fakat görüntü itibariyle benden büyük duruyor.

Beraber olduğumuz bu iki buçuk yılda hemen hemen her ay, yaş farkı yüzünden ayrılıklar yaşadık.

Ancak bu ayrılıklar her ikimizin de canını fazlasıyla yaktığı için her seferinde yeniden bir araya geldik.

Hayat arkadaşımla evlilik öncesi terapilere bile katıldık ama doktorumuz pek verimli olamadığından sevdiğim bir süre sonra vazgeçti ve bir daha da gitmedik.

Şu anda yine ayrıyız. Birbirimizi çok seviyoruz ama ailesi ve akrabalarının olumsuz konuşmaları yüzünden kendi içinde bir türlü kurtulamadığı korkular ve endişeler yaşıyor.

Haberin Devamı

Temmuz ayında evlenmeyi düşünüyoruz ama eşim olacak o beyin psikolojisinin düzelmesi gerekiyor.

Benden kendisini bir süre yalnız bırakmamı istedi, ben de kabul ettim.

Yaş farkının onda yarattığı korkular dışında hiçbir sorunumuz yok. Benim yanımda son derece mutlu ve huzurlu ama ailesinin yanında kaldığında, benim hakkımdaki olumsuz konuşmalar onun fikrini değiştiriyor.

Annesi, “Oğlum hata yapıyorsun, menopoza girer, çocuğu olmaz. Cinselliği biter, kadınlık görevini yapamaz. Bu evlilik yürümez” diyormuş.

Ben yaşımdan çok genç görünüyorum, sevgilim ise benim aksine fiziksel ve ruhsal olarak çok olgun. Yaşından daha büyük duruyor. Yine de sevdiğim ailesinin sözlerinden etkilenip bana “seni eşim gibi göremiyorum, anne gibi görüyorum” dedi. Sonra da “hayır, ben saçmalıyorum” dedi ve özür diledi.

Gelgitleri çok fazla. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Onu kaybetmek istemiyorum, bana olan sevgisinden de eminim. Yardımınıza ihtiyacımız var.

Rumuz: Çıkmazdayız

Sevgili kızım, sen her ne kadar sevdiğin adamın olgun olduğunu düşün, bence o hâlâ ailesinin direktifi altında yaşayan küçük bir çocuk.

Öyle olmasaydı, bu sözlerin etkisinde kalmaz, kendi kararlarını verebilirdi. Ki sanırım o da nereden baksan 29 yaşlarında olmalı. Bu yaştaki bir erkek de pek bebek sayılmaz. Bir de üstelik annesinin bu insanın içini acıtan sözlerini sana taşımazdı.

Haberin Devamı

Gerçeği söylememi istersen erkekle kadın arasındaki bu 13 yaşlık fark pek de küçümsenecek gibi değil. Ama insanlar aşkı, sevgiyi bazen böyle beklenmedik birinde bulabiliyorlar.

Ayrıca da çiftler arasında her zaman yaş uyumu olabiliyor ama tensel ve ruhsal uyum sağlanamayabiliyor. Bu nedenle aşkı yaşamak için bu kadar çok kuralcı olmamalı diye de düşünüyorum bazen.

Ancak senin durumunda beni üzen, bu genç adamın ailesinin ve yakınlarının bu kadar etkisinde kalabilmesi.

Bu da zaman içinde, seni çok üzeceğine işaret ediyor. Karar vermeden önce, iyi düşün güzel kızım.

İNCİK ELBASAN TAVA

Kuru soğan ve havucu soyun. Soğanı bütün halde, havucu 1 santimlik halkalar halinde, etlerle birlikte çelik bir tencereye koyun.
Üzerine 10 su bardağı su ekleyip haşlayın. Etler iyice yumuşayınca ocaktan alın. Etleri tencereden süzerek çıkarın.
Sosunu hazırlamak için yoğurt, yumurtalar ve unu derin bir kaba aktarıp topaksız hale gelinceye kadar çırpın. Pişen etin suyundan 4 su bardağı kadar ekleyip tekrar çırpın.
Fırına dayanıklı seramik ya da cam bir kabı 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın. Süzdüğünüz etleri bu kaba dizin. (Havuç ve soğanı katmayın.)
Üzerine sırasıyla tuz, karabiber, pulbiber ve kekiği serpin. Hazırladığınız sosu da etlerin üzerine aktarın.
Yemeği 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırının orta rafında üzeri kızarıncaya kadar pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun.
Not: İsterseniz tavuk eti yerine kuzu ya da dana eti kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

MALZEME LİSTESİ
6 adet kuzu incik eti (İri iri parçalanmış kemiksiz kuzu eti de kullanabilirsiniz.)
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç

Sosu için;
3 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber, pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
Ayrıca, 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yazarın Tüm Yazıları