Wulff: İstifa etmekle hata yaptım

Güncelleme Tarihi:

Wulff: İstifa etmekle hata yaptım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2014 01:57

Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, yükselişinden düşüşüne kadar yaşadığı olayları yazıya döktü. “En Zirveden En Aşağıya” adlı kitabını tanıtan eski Cumhurbaşkanı, “Türkiye'yle Almanya arasındaki ilişkileri kalpten devam ettirmek istiyorum” dedi. 720 Euro rüşvet suçlamasıyla istifa etmek zorunda kalan Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, hayatının en zor iki yılını anlattığı kitabını Berlin'de tanıttı. Wulff, bir kısım medya ve yargı tarafından takibe uğradığını, istifasının yanlış olduğunu söyledi ve "Bugün benim makamda oturmam en doğrusu olurdu" dedi.

Haberin Devamı

Kendisinin “İslam da Almanya'ya ait sözüyle anıldığına işaret eden Wulff, istifaya zorlanmanızda İslam’la ilgili bu sözünüzün rolü oldu mu sorusuna, “komplo teorilerine inanmıyorum” yanıtını verdi.

GÜL'DEN ÖZİL'E ALMAN FORMASI
Wulff'un sonbaharda Türkçe yayınlanacak kitabında Türkiye üzerine şu satırbaşları yer alıyor: „8 Ekim'de Alman milli takımıyla Türk milli takımının Avrupa şampiyonası eleme maçı vardı. Başbakan Erdoğan, Başbakan Merkel ve ben maçı Berlin Olympia stadında birlikte seyrettik. Ertesi gün iki Başbakan Türkiye'nin AB üyeliği konusunu görüştü. Benim tavrım açıktı. Müzakerelerin adil ve ucu açık yürütülmesi. Türkiye'nin AB'ye bağlanması Türklerin, Almanların, Avrupa'nın yararına. Diğer Müslüman ülkeler için örnek olabilir.
18 Ekim 2010'da Türkiye'yi dört günlüğüne ziyaret ettim ve çok candan karşılandım. Gül'le ilişkilerimiz ilk günden itibaren çok sempati doluydu. Gül'ün hoşgörü ve uyum anlayışından etkilendim. Bana gülümseyerek, son Almanya Türkiye karşılaşmasında Mesut Özil'e Almanya milli formasını kendi ellerimle giydirmeyi isterdim dedi.

Haberin Devamı

TBMM'DE İLK ALMAN
19 Ekim'de ilk Alman olarak Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuştum. Almanya'daki Türkler bu tartışmaları yakından izledi. Türkiye'nin Avrupa ile Asya arasında köprü rolü üzerine şunları söyledim. Türkiye İslam’la demokrasinin, İslam’la hukuk devletinin, İslam’la çoğulculuğun birbirine ters düşmediğini göstermek için büyük bir şansa sahip. Batı'ya yanaşmış bir Türkiye Doğu'da istikrara yönelik aktif bir komşu politikasıyla, Batı ile Doğu arasında bir köprü olarak Avrupa için bir kazanım. Orada Hıristiyanlık da şüphesiz Türkiye'ye ait dedim.

TÜRKİYE'YLE ASIL ŞİMDİ
2014 Martında Türkiye'yi ziyaretimde Cumhurbaşkanı Gül'le ülkenin içinde bulunduğu güç iç ve dış politik durumu açıkça konuştuk. Bizim konuştuğumuz günün akşamı Başbakan Erdoğan Twitter'i yasakladı. Gül, tweet atarak, bunu eleştirdi. Asıl şimdi Türkiye ile görüşmeler kesilmemeli, asıl şimdi Türkiye'yle birlikte konuşmalıyız, asıl şimdi ve hararetle.”
Eski Cumhurbaşkanı Wulff, basın toplantısında Hürriyet Gazetesi'nin aktif siyasete girecek misiniz sorusunu şöyle yanıtladı: “Türkiye ile Almanya arasında ilişkilere içten katkıda bulunmak istiyorum. Türkiye'yle çok sıcak ilişkilerim var. Aktif politikaya atılmayacağım. Ama eski cumhurbaşkanları gibi fahri görev almak istiyorum.”

Haberin Devamı

GURURUM İÇİN YAZDIM
Yazdığı kitapla kendisi kimseye kanıtlamak istemediğini de dile getiren Cumhurbaşkanı Wulff, “Amacım kaybolan itibarımı kurtarmak” dedi. “İstifa etmeseydim, bugün bile o makama layık olurdum” diyen Wulff, kitabı yayınlamakla yaşananları kendi penceresinden aktardığını hatırlatarak, “Bundan böyle daha özgür birisi olacağım” diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!