Eylem amacına ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Eylem amacına ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2014 01:03

Abdullah Öcalan’ın önceki gün kendisini ziyaret eden HDP heyeti aracılığıyla gönderdiği “Lice ve benzeri eylemlere son verilsin” mesajı HDP’nin Lice’nin Çelikkan Köyü’nde düzenlediği grup toplantısında karşılığını buldu.

Haberin Devamı

Öcalan’ın uyarı ve değerlendirmelerini İmralı heyetinden alan HDP kurmayları dün grup toplantısını, Lice’nin Çelikkan Köyü Köprübaşı Mevkii’ne taşıdı. HDP Eşgenel Başkanı Sebahat Tuncel, “Meskan ve Lice’de yapılan eylem amacına ulaştı. Halkımız bir yandan ‘barış süreci’ deyip, bir yandan da savaş politikasını yürüten hükümeti teşhir etti. Halkımız görevini yaptı. Şimdi sıra hükümette ve bizdedir. HDP olarak kendi sorumluluğumuzu biliyoruz, bunları yerine getireceğiz” dedi. Tuncel özetle şunları söyledi:

BAYRAK İNDİRME PROVOKASYON

“(Lice eylemleri) Bu eyleme kan bulaşmış olması süreci kırılgan hale getirmiştir. Umuyoruz, bu kayıplar son kayıplar olur. Yeni bir aşamadayız. Bu sürecin bitmesini istemiyoruz. Bayrak indirme meselesi de bir provokasyondur. İnsanlar cenazeleri ile ilgilenirken, birileri milliyetçi duygular üzerinden süreci sabote etmek istiyor. Biz kimsenin değerlerine saygısızlık etmeyiz. Ancak Kürt halkının değerleri için de saygı istiyoruz. Lice bölgesine Başbakan Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nu da davet ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!