16 yaşındaymış

Güncelleme Tarihi:

16 yaşındaymış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2014 01:03

Başbakan Tayyip Erdoğan, grup toplantısının ardından makamında bazı bakanlarla Lice’deki olayları ve Türk Bayrağı’nın indirilmesiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Haberin Devamı

Toplantıda İçişleri Bakanı Efkan Ala, Tük Bayrağı’nın indirilmesiyle ilgili 5 kişinin gözaltına alındığını belirterek eylemcinin 16 yaşında olduğu bilgisini verdi. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç da failin kimliğinin tespitine yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi

16 yaşındaymış
4 kişi serbest bırakıldı, bir kişiye tutuklama istemi

Ala, eylemcilerin çocuk olmasının bilerek seçildiğini ve silahla müdahale beklendiğini anlattı.

Toplantıda, Lice’de olayların gerçek nedeninin ‘kalekol’ yapımına tepki değil, uyuşturucu ticareti olduğu belirtildi.

Diğer bölgelerdeki kalekolların bu boyutta tepki görmediği hatırlatılarak Lice’nin uyuşturucu geçiş güzergâhında en önemli kavşak olduğu vurgulandı. Burada oluşturulacak güvenlik koridorunun uyuşturucu ticaretine büyük darbe vuracağının da altı çizildi. Eylemci çocukların bilinçli olarak kışlaya gönderildiği, ölüm olaylarının yaşanmasından sonra hem çözüm süreci hem de kalekol yapımının sekteye uğrayacağı ve buna bağlı uyuşturucu baronlarının istedikleri sonucu alacağı tespiti yapıldı.

Haberin Devamı

Toplantıda, bayrak olayının cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde hükümeti siyaseten sıkıştırma amacı taşıdığı yorumları da yapıldı.

16 yaşındaymış
Şırnak'ta kepenk kapatma eylemi

DİYARBAKIR VALİSİ KIRAÇ: KİMLİK TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'da 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki bayrak indirilmesi soruşturması gözaltına alınan 5 kişiden 4'ünün serbest bırakıldığını 1 kişi ile ilgili ek gözaltı süresi alındığını ve failin kimliğinin tespitine yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi. Vali Kıraç, Lice'de 2 kişinin yaşamını yitirmesine neden olay ile ilgili Mülkiye müfettişlerinin incelemelerinin de sürdüğünü ifade etti.

Diyarbakır'da Lice'de meydana gelen olayda yaşamını yitiren Ramazan Baran'ın Pazar günü Yeniköy mezarlığında toprağa verilmesinden sonra 2. Hava Kuvvetleri komutanlığındaki Türk bayrağının indirilmesi ile ilgili soruşturma sürüyor.Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü dün çıkarıldıkları Adliyede serbest bırakılırken, 1 kişi için ise ek gözaltı süresi alınmıştı. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, soruşturmanın sürdüğünü şiddetle kınadıkları bayrak indirme olayı ile ilgili failin kimliğinin tespit çalışmalarının sürdüğünü ve bir an önce yakalanarak adli mercilere teslim edileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Lice ilçesinde meydana gelen ve 2 kişinin ölülü 1'i asker 3 kişinin yaralanması ile sonuçlanan çatışma ile ilgili İçişleri Bakanlığından gelen mülkiye müfettişlerinin çalışmasının da sürdüğünü söyleyen Vali Kıraç, "Müfettişler halen Diyarbakır'da Lice'de de incelemelerde bulundular. Çalışmalarını sürdürüyorlar" diye konuştu. (Ferit ASLAN/DİYARBAKIR - DHA)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!