O piyon ölmeye gönderildi

Güncelleme Tarihi:

O piyon ölmeye gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2014 01:03

Başbakan Tayyip Erdoğan, kamuoyunda büyük yankı uyandıran Diyarbakır’daki 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’ndaki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesi olayına sert tepki vererek, “O piyon vurulup ölmesi için oraya gönderildi. Oradaki askeri personel de bayrağın indirilmesinin önünü almayarak istismarın önünü açtı. Bayrağı indireni indireceksin, yapmıyorsan sorumlusun, herhalde gelip ben indirmeyeceğim” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti’nin dünkü Meclis grubunda “Bayrağa uzanan eller kırılsın” sloganları arasında konuşan Erdoğan özetle şunları söyledi:

ASKERİN, POLİSİN BAHANESİ OLAMAZ

Terör meselesinden yeni bir senaryoyu devreye almak üzereler. Çıkacak birisi garnizonun duvarlarını aşacak, Türk Bayrağı’nı indirecek, orada olan görevliler seyredecek. Neymiş ‘Çözüm sürecini sekteye uğratmayalım.’ Ne demek ya! O garnizonun içine girip de bayrağı indireni orada her halükarda ne ise alacaksın, indireceksin, gereğini yapacaksın, yapmıyorsan, sorumlusun. Herhalde ben Ankara’dan gelip de oradaki bayrağı indireni oradan indirmeyeceğim, oradaki görevli bunu indirecek. Çözüm süreci... Böyle bir şey olmaz. Bunun gereği neyse onu yapmaya mecbursun. Askerin, polisin burada bahanesi olamaz.

Haberin Devamı

HADDİNİ BİLDİRECEK

Yollar kesiliyor ne olacak, ‘Çözüm süreci sekteye uğramasın.’ Böyle bir mantık olmaz. Gelip yolları kesen, bu eşkıyalara, bu teröristlere orada jandarması da polisi de haddini bildirecek. Durum ne olursa olsun bir devletin görevi yol, can, mal emniyetini sağlamaktır. Bunları tekrar gözden geçireceğiz. Sadece onlar değil, burada başka istismar çeteleri de var. Bu terörist tel örgüyü aşarak garnizonun içine giriyor, bu alçakça eylemi gerçekleştiriyor. Bu konudaki gerekli araştırma, soruşturma yapılacak, ihmali olanlardan hesap sorulacak dedim. 2 tanesi şu anda görev yerleri değiştirilerek, orada görevden alındı. Şu anda bazı zanlılar gözaltına alındı. Kamu görevlileri hakkında da idari soruşturmalar başlatıldı.

O HAİN VURULSAYDI...

Bayrağa bu saldırıyı yapan hain, arkadan seyreden alçaklar, efendileri tarafından ölmeye gönderilmiş piyondan başka bir şey değildir. Silahlı efendileri için zerre kadar değeri yok. O piyon vurulup ölmesi için oraya gönderildi. Oradaki askeri personel de bayrağın indirilmesinin önünü almayarak istismarın önünü açtı. Gerekli araştırma yapılacak, hesap sorulacak dedim. Ve 2 tanesi şu anda görev yerleri değiştirildi. Bazı zanlılar gözaltına alındı. İdari soruşturmalar başlatıldı. MHP ve CHP hemen istismara başladı, süreçten zaten rahatsız olan paralel medya ve diğerleri ırkçılık akan manşetlerini devreye soktu. O hain vurulsaydı Doğu ve Güneydoğu karıştırılacaktı. Vurulmadı. Şimdi kuzey, güney, batı karıştırılmaya, tahrik, istismar edilmeye başlandı. Bıçak sırtında gidiyoruz.

Haberin Devamı

BUNLAR İÇİN EN İYİ KÜRT ÖLÜ KÜRT

O paralel medyanın gazete sayfalarına, televizyon ekranlarına, internet sitelerine bakın, bu son olayları bir çatışma vesilesine döndürmek için çırpındıklarını göreceksiniz. Yeter ki hükümet zarar görsün. Bunlar için kan, gözyaşı akmış, ayrımcılık ve nefret yayılmış hiç umursamıyorlar. Terörü geçim kapısı haline getirmiş, yoksul çocukların ölümünü bir rant haline getirmiş kan baronlarıyla da bu ülke mücadele ediyor. İnanın bunlar için en iyi Kürt, ölü Kürt’tür. Bunlar için en iyi Alevi, ölü Alevi’dir.

BATAKLIĞA ÇEKEMEYECEKLER

Terör örgütünün alçakça eylemleri benim Kürt kardeşime hiç kimse genellemesin. Ne HDP ne terör örgütü benim Kürt kardeşlerimi temsil ediyor. Bayrağımıza el uzatan hain de onu oraya gönderen silahlı efendilerine de bu devlet gereken cevabı, en sert şekilde verir. Ama büyük devlet refleksiyle, aklıyla hareket edeceğiz. Büyük devlet, piyonların arkasına saklanmış korkakların tahrikiyle yolundan sapmaz, projelerinden, politikalarından vazgeçmez. Hem o provokatörlere haddini bildirecek hem de çözüm sürecini hassasiyetle muhafaza edecek, ilerleteceğiz.

Haberin Devamı

SABRIMIZIN SINIRI VAR

Bu eli kanlı örgütün ne yapmak istediğini çok iyi görüyoruz. Güvenlik güçlerinin sert müdahale etmesini, yeni kayıpların olmasını, bu kayıplar üzerinden istismar üretmeyi istiyorlar. Son raddeye kadar buna müsaade etmeyecek, sabrımızı, soğukkanlılığımızı muhafaza edeceğiz ama sabrımızın da bir sınırı vardır. Yeni Türkiye’nin kazanımlarını sabote etmek isteyenlerin gözlerinin yaşına bakmayız, 77 milyonu tedirgin, huzursuz etmek isteyenlerin şımarıklığına boyun eğmeyiz.

MUHATAPLIKTAN ÇIKARIRIZ

HDP bölgenin CHP’si olmaya çalışıyor. Eğer HDP, bu faşist tavra, bu silahların gölgesinde siyasete devam edecekse, onu da muhatap olmaktan çıkartır, tümüyle oradaki kardeşlerimizle muhatap oluruz. Allah’ın izni, milletimizin sağduyusu ve desteğiyle çözüm sürecini ileri noktalara taşıma kararlılığı içindeyiz ve taşıyacağız. Türkiye için çözümden başka seçenek yoktur. Yeni Türkiye’nin ilerlemesini Allah’ın izniyle hiç kimse durduramayacak.

Herşey tamam

Haberin Devamı

Türk-İtalyan ortak yapımı taarruz ve taktik keşif helikopteri T-129 ATAK, törenle TSK’ya teslim edildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan helikopterden tamam işareti yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!