Operasyon

Güncelleme Tarihi:

Operasyon
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2014 01:03

Muş'un Varto ile Bingöl’ün Karlıova ilçeleri arasındaki karayolunu Leylek Köyü yakınlarında 2 gündür hendek kazarak ulaşıma kapatan terör örgütü PKK yandaşları, ‘ikna’ edilemeyince hava destekli operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

Sayıları 500 kadar olan PKK yandaşları, Vali Vedat Büyükersoy’un ikna çabaları sonucu İçmeler yakınındaki eylemi sonlandırdı, ancak Leylek Köyü yakınındaki eylem devam etti. Yola kazılan hendeği kapatması için gönderilen 2 kepçe ile 1 kamyonun sürücülerine ateş açılması ve 2 görevlinin yaralanması, bardağı taşıran son damla oldu. Varto Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan birinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Operasyon
Eylem amacına ulaştı

4 ASKER YARALI

Bu arada PKK’lılar 2’si karayolları 1’i özel idareye ait 3 aracı yaktı. Varto’ya 10 kilometre uzaklıktaki Leylek yakınında eylemlerini sürdürmekte direnen PKK yandaşlarına, dün sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât polisleri ve İl Jandarma Komutanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği operasyona havadan da destek verildi. Operasyon sonunda, karayolu üzerinde hendekler açan PKK yandaşları etkisiz hale getirilirken Leylek Köyü yakınlarında jandarma ve polisin aldığı güvenlik önlemleri altında iş makineleri ile hendekler kapatıldı. PKK yandaşları bu kez de güvenlik görevlileri ile çalışan görevlileri taş yağmuruna tuttu. Atılan taşlardan 4 jandarma eri yaralandı. Yaralılar olay yerinde bulunan ambulanslarda ayakta tedavi gördü.

Haberin Devamı

EYLEMLER SÜRDÜ

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2 kişinin ölümüne ilişkin protestolar ise dün de Şırnak, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da devam etti. Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde kapalı olan kepenkler dün BDP’lilerin yaptığı anonsla yeniden açıldı. Diyarbakır’da önceki akşam sendikaların yürüyüşüyle ilgili Eğitim-Sen Şube Başkanı Yıldırım Arslan ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Sendikası Şube Başkanı Ramazan Kaval gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!