Galatasaray Liv Hospital 88-82 Fenerbahçe Ülker

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Liv Hospital 88-82 Fenerbahçe Ülker
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2014 18:11

Galatasaray Liv Hospital, Beko Basketbol Ligi play-off final dördüncü maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'i 88-82'lik skorla mağlup ederek 2-0 geriye düştüğü seride durumu 2-2'ye getirdi... Serinin 5. maçı 13 Haziran Cuma günü Ülker Sports Arena'da oynanacak... Diskalifiye olan Fenerbahçe Ülker koçu Obradovic, kurallar gereği Cuma günü oynanacak maçta sahada olmayacak.

Haberin Devamı

MAÇIN FOTOĞRAFLARI - Emre Oktay'ın objektifinden

Maça iyi başlayan Galatasaray’dı. Sinan’ın turnikesiyle 3 dakikayı 11-2 önde geçen Cimbom, Arroyo’nun üçlüğüyle 3.20’ye 24-10’la girdi. İlk çeyrek 28-16 bitti.

Galatasaray Liv Hospital 88-82 Fenerbahçe Ülker

İkinci 10’da ilk 3 geride kalırken G.Saray skorda ezeli rakibini ikiye katladı: 32-16. Geri dönen F.Bahçe soyunma odasına giderken Kleiza’nın son saniyedeki basketiyle skoru 40-38’e getirdi.

ARROYO SAZI ELİNE ALDI
3. çeyrekte Carlos Arroyo’nun üçlüğüyle, 3 buçuk geçilirken 47-40’a gelen skor, 5 bitirken Kleiza’nın üçlüğüyle eşitlendi: 47-47. Sazı eline alan Arroyo, Cimbom’un son çeyreğe 61-49’la girmesinde büyük rol oynadı.

Haberin Devamı

OBRA DIŞARI ÇIKARILDI, CUMA GÜNÜ YOK
Final periyodunda 7.40'a 66-55 önde giren Galatasaray iken, gerilen derbide tribünlerden atılan yabancı maddeler üzerine hakemler soyunma odasına gitti. 17 dakika sonra hakemler dönerken bu kez dışarı gönderilen isim ikinci teknik faulünü alan Fenerbahçe koçu Obradovic oldu. Geri kalan dakikalarda farkı artıran Galatasaray derbiyi 88-82 ile kazandı. Diskalifiye olan Fenerbahçe Ülker koçu Obradovic, Cuma günü oynanacak maçta sahada olmayacak.

ÜST DÜZEY GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Mücadeleyi, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve eşi Fani Aysal'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Necati Demirkol, Emir Sarıgül, Ebru Köksal ve Mete Ekiz de izledi. Fenerbahçeli yöneticiler Ahmet Özokur ile Ünal Uzun, oyuncuları yalnız bırakmadı. Sarı-lacivertli yöneticiler ve yetkililer, hava atışı yapılmadan saniyeler önce kendilerine ayrılan 104 numaralı tribündeki yerlerini aldı. Karşılaşmada yine yoğun güvenlik önlemleri alındı.

DERBİYE İNANILMAZ İLGİ
GALATASARAY Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker arasında Abdi İpekçi’de oynanacak final serisinin 4. Maçında sarı kırmızılı taraftarların ilgisi inanılmaz oldu… Öyle ki Galatasaraylı yetkililer dev derbinin biletlerinin serinin pazar günü oynanan 3. maçından önce bittiğini açıkladı. Derbinin başlamasına saatler kala Abdi İpekçi Arena’ya gelen Galatasaraylı basketbolseverler yaklaşık 13 bin kişilik salonu tıklım tıklım doldurdu. Basın tribününde de yaşanan yoğunluk nedeniyle birçok medya mensubu salonda oturacak yer dahi bulamadı.

Haberin Devamı

BAYRAKLI DESTEK
GALATASARAY taraftarları derbide tribünleri Türk bayraklarıyla donattı. Yüzleri kapalı bir kişinin Diyarbakır'da 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nın duvarından atlayarak kışla içindeki 'Türk Bayrağı'nı indirmesi tüm yurtta olduğu gibi Abdi İpekçi'de de tepkiyle karşılandı. Maç öncesi terör örgütü aleyhine tezahüratta bulunan sarı kırmızılı taraftarlar, tribünde açtığı Türk Bayraklarıyla alkış aldı.

ERGİN ATAMAN'DAN SÜRPRİZ YOK
GALATASARAY Koçu Ergin Ataman final serisinin daha önceki maçlarında olduğu gibi 5 yabancısını değiştirmedi. Heny Domercant'ı tribüne gönderen Ataman, Ersin Dağlı'yı ise devşirme kontenjanı ile kadroya alırken 3 artı 2 yabancı kontenjanını ise şöyle seçti: Erceg, Arroyo, Hairston, Markoishvili ve Bonsu.

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR

MAÇ SONUCU: G.SARAY LİV HOSPİTAL 88-82 F.BAHÇE ÜLKER

- Markoishvili skoru 86-72'ye getirdi.
- Maçın sonuna 4 dakika kaldı... 78-67
- Hairston'un girmeyen topunu Bonsu tamamladı, cevap da hemen Oğuz'dan geldi. 73-64
- Arroyo'nun serbest atışı sonrasında Bo'nun turnikesi geldi. 69-58
- Karşılaşma kaldığı yerden devam ediyor... Maçın sonua 7:41 var... Skor: 66-56
- Obradovic, 2. teknik faulünü aldığı için diskalifiye oldu.
- Hakemler önce tribünlerden atılan yabancı maddeler için anons yaptırdı sonrasında da soyunma odasına gitti. Maçın sonuna 7 dakika 41 saniye var.
- Cenk Akyol çok uzaklardan atışını kullandı ve 7. sayısını attı. 66-53
- Son çeyrek Bo'nun 16. sayısı ile başladı. 61-51

Haberin Devamı

ÜÇÜNCÜ ÇEYREK SONUCU: G.SARAY LİV HOSPİTAL 61-49 F.BAHÇE ÜLKER

- Erceg'in basketi skoru 56-49 yaptı.
- Markoishvili'nin 11. sayısı da geldi. 51-47
- Bir 3 sayılık basket de Linas Kleiza'dan... 47-47
- Carlos Arroyo skoru 47-40 yaptı.
- Carlos Arroyo ile Kleiza arasında tansiyon yükselince hakem Fatih Söylemezoğlu karşılıklı teknik faul çaldı. 44-40
- İkinci yarının ilk isabeti Oğuz Savaş'tan geldi. 40-40

İLK YARI SONUCU: G.SARAY LİV HOSPİTAL 40-38 F.BAHÇE ÜLKER

- Zoran Erceg zor pozisyonda 3'lüğü gönderdi ve skoru 40-33 yaptı.
- Bo'nun turnikesi sonrasında fark 4 sayıya düştü. 37-33
- Cevap hemen Kleiza'dan geldi. 37-29
- Ender'in girmeyen topunu Bonsu tamamladı... 37-26
- Kleiza'nın serbest atıştan bulduğu basketlerle skor 32-18 oldu.

Haberin Devamı

İLK ÇEYREK SONUCU: G.SARAY LİV HOSPİTAL 28-16 F.BAHÇE ÜLKER

- Zoric serbest atış kullanırken sarı-lacivertli takımda 4 yabancı vardı, o nedenle Galatasaray teknik faul kazandı.(Zoric, Bogdanovic, Bo ve Kleiza)
- Markoishvili hızlı çıkınca fark 13 sayıya çıktı. 21-8
- Zoran Erceg'in basket faulü ile skor 17-6
- Markoishvili'nin 3'lüğü ile skor 9-2 oldu.
- Fenerbahçe'nin ilk sayısı da Bo'dan geldi. 3-2
- Zorlu karşılaşma başladı, ilk basket Sinan Güler'den geldi. Sinan bir de serbest atış kullandı. 3-0

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!