Küçük Kurbağa'nın pabucunu dama attı

Güncelleme Tarihi:

Küçük Kurbağanın pabucunu dama attı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2014 01:29

BİR kuşağın çocukluğuna damga vuran “Mini mini bir kuş”, “Küçük Kurbağa” gibi şarkılar Justin Bieber hayranı yeni kuşağı pek de cezbetmiyor.

Haberin Devamı

Bunu fark eden İzmirli Müzisyen Mahmut Sözer, Fransa’daki caz eğitimi ile İzmir’deki Türk müziği eğitimini bir potada eritti, kaliteli müziği ‘olumlu sözlerle’ donattı ve “Renkli notalar: Yeni nesil çocuk şarkıları” adlı albümü çıkardı. Toplam 19 track bulunan albümde tüm şarkılar TRT Çocuk Korosu’nda yetişmiş çocuk solist tarafından seslendirilirken 10’uncu şarkıdan sonra “Şimdi Sen Söyle” bölümü geliyor ve çocuklara müzik üzerine şarkı söyleme fırsatı veriliyor.

Kaliteli müzik olumlu sözler
ODTÜ Mühendislik Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 10 yıl işini yapsa da asıl tutkusuna ağırlık veren besteci, aranjör ve müzik yapımcısı Mahmut Sözer. albümdeki tüm şarkıların çocukların ses aralığına uygun, kaliteli müzikle, mesaj ve düzgün Türkçe kaygılarıyla hazırlandığını vurguluyor. TRT Popüler Çocuk Şarkıları Yarışması’nda da birinci olan Sözer, artık popüler müzikle iç içe geçmiş çocuklara kaliteli notaları “olumlu sözlerle” sunmak istediğini belirtti. Çocuklar için şarkı bestelemeyi “çocukların seviyesine çıkmak” olarak adlandıran Sözer, albüme internetten de ulaşılabileceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!