Tuzluçayır otobüsleri TBMM gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Tuzluçayır otobüsleri TBMM gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2014 01:27

Tuzluçayır’da, Lice’deki saldırılara karşı yapılan protestolar sırasında molotoflu ve taşlı saldırıya uğrayan iki EGO otobüsünün zarar görmesi sonrasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Şimdi bu güzergah can ve mal güvenliği nedeniyle otobüssüz kalacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Otobüs hatlarının güzergahının değişmesiyle, bölge sakinlerinin mağdur edildiğini belirten ve hazırladığı önergeyle konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yanıtlanmasını istediği önergede şu sorulara yer verdi:

TALİMATI KİM VERDİ?

“Tuzluçayır, Şahintepe, Şirintepe ve Ege mahallelerinde ikamet eden vatandaşlarımızı mağdur eden bu uygulamanın talimatını kim vermiştir? Bu güzergâh değişikliğinin gerekçesi nedir? Bu güzergâh değişikliğinin tüm yurttaşların üzüntüsüne yol açan otobüs yakılmasıyla bağlantılandırıldığı ve halkın otobüs güzergâhı değişikliğiyle cezalandırıldığı iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise, böyle bir mahrum bırakma, mağdur etme cezası uygulamaya Ankara Büyükşehir Belediyesi hangi yasayla yetkili kılınmıştır? İddialar doğru ise, faillerin bir an önce yakalanması için çalışmalar başlatılmış mıdır? Otobüs seferlerinin eskisi gibi başlatılması için ilgililere talimat verecek misiniz? Halkı mağdur eden bu uygulamanın sorumluları hakkında soruşturma açacak mısınız?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!