Mahir Çerçi son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Mahir Çerçi son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2014 16:21

Tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, Sürekli Basın Kartı Sahibi 69 yaşındaki Mahir Çerçi için Levent’teki Afet Yolal Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Ailesi ile çok sayıda meslektaşının katıldığı törenin ardından Çerçi’nin naaşı, toprağa verilmek üzere Antalya'nın Manavgat ilçesine götürüldü.

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi’nde yıllarca çalışan ve önemli olaylarda çektiği fotoğraflarla birçok ödül kazanan uzman foto muhabirlerinden ve fotoğraf editörlerinden Mahir Çerçi için düzenlenen cenaze töreninde başsağlığı dileklerini cami avlusunda kardeşleri Filiz ve Savaş Çerçi kabul ettiler. Cenaze törenine çok sayıda arkadaşı, meslekdaşı dostu katıldı. DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci, Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Vahap Munyar, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, DHA Spor Servisi Müdürü Faik Gürses, Hürriyet Gazetesi Yazarları Yalçın Bayer, Tufan Türenç, Kanat Akkaya ile aralarında Ergin Konuksever, Mehmet Türker, Nevzat Ünlü , Seçkin Türesay, Ertuğ Karakullukçu, Arif Dizdaroğlu, Doğaner Gönen, Atilla Gökçe'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda meslektaşı, arkadaşı katıldı.

Haberin Devamı

SİNEK ÖLDÜRMEYE BİLE KIYAMAYAN…
Törene katılan bazı meslektaşları duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti. Ergin Konuksever, “Bir dönemi beraber yaşadık. 68 kuşağının olduğu dönemde beraberdik. Kendisini çok severdim. Her akşam beraberdik. Eski, iyi bir foto muhabiriydi. Esprileri vardı. Şakacıydı. Aramızdan erken ayrıldı." dedi. Röportaj sırasında oldukça duygulanan ve ağlamamak için kendisini zor tutan Atılay Kayaoğlu ise, “Sinek öldürmeye bile kıyamayan, dünya iyisi, efendiler efendisi. Kültürlü, haysiyetli can arkadaşımdı. 40 sene beraberdik. Gazeteciliğe beraber başladık, beraber bitirdik. Benden ufaktı, kadermiş demek ki" diye konuştu.
Mustafa Öztoprak da, “O derdi ki, insan ol sana da insan gibi davransınlar. Tavla oynarken derdi ki, ' Ne dedim ben sana, sen anlamazsın ki' Bugün de biz anlamıyoruz onu nasıl kaybettiğimizi, anlamıyoruz. Nur içinde yatsın" dedi.

ESPRİLİ VE YARATICILIĞI KİŞİLİĞİ İLE TANINIYOR
Başarılı çalışmaları, fotoğraf editörlüğü döneminde kendisinden sonra gelenleri yetiştirmesi, eğitmesi, esprili kişiliği, kibarlığı ve yaratıcılığı ile tanınan Mahir Çerçi’nin cenazesi öğleyin kılınan cenaze namazının ardından meslektaşlarının omuzlarında toprağa verilmek üzere Antalya’nın Manavgat İlçesi’ne gönderildi. Mahir Çerçi, Çeltikçi köyünde toprağa verilecek.

Haberin Devamı

1977 TAKSİM OLAYLARINI ÇEKMİŞTİ
Mahir Çerçi 1945 yılında İstanbul'da doğdu. Mesleğe 1966 yılında Yeni Gazete 'de başlayan Çerçi, Hürriyet Gazetesi ve Hafta Sonu dergisinde çalıştı, Hürriyet Gazetesi'nin fotoğraf editörlüğünü yaptı. Çerçi, evli ve bir çocuk sahibiydi. Hürriyet'te çalıştığı 30 yılı aşkın sürede başarılı görevlerde bulunan Mahir Çerçi, 1970 ve 1980’de yasadışı operasyonları, 1977 yılında Taksim olayında çektiği fotoğraflarıyla tarihe imza atmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!